Sjuksköterska till onkologisk-endokrinolog avdelning 100 A

Sista ansökningsdag 2021-06-21
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS510/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Onkolog- endokrinologisk avdelning flyttade till nya fina lokaler för ett år sedan! Vi har 16 vårdplatser varav alla är enkelsalar. Våningsplanet delar vi med vår utredningsavdelning som vi har ett nära samarbete med, då många av våra patienter läggs in via utredningsavdelningen.

Till oss kommer både akuta och planerade patienter, dels som planerade direkt till avdelningen, men också som akuta inläggningar via vår utredningsavdelning som vi delar våningsplan med. Patienterna kommer för behandling, utredning med olika undersökningar, men också för vård i livets slutskede. Vi har ett tätt samarbete med övriga avdelningar/mottagningar inom vårt verksamhetsområde. Några av våra patienter som vårdas inneliggande är patienter som ingår i en studie.

Specifikt för vår avdelning är patienter med neuroendokrina tumörer och som kommer från hela Sverige eller andra delar av världen. Några av dessa patienter behandlas med preparatet Lutathera och som därefter isoleras. Vi erbjuder även andra former av målinriktad strålbehandling. Vår verksamhet är i ständig utveckling, både inom den medicinska vården, men också i vårt arbetssätt på avdelningen. Vi gillar att utvecklas och ständigt förbättras!

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska på endokrina onkologen är du en del av teamet som arbetar i vårdlag med en undersköterska. Tillsammans med andra professioner är du en viktig del i den högspecialiserade vården. Stor del av sjuksköterskearbetet innefattar centrala infarter och administrering av intravenösa läkemedel, bland annat infektionsbehandlingar och cellgiftsbehandling.

Hos oss har du goda möjligheter till utveckling i din yrkesroll, oavsett om du är ny eller erfaren sjuksköterska. När du blivit varm i kläderna har du möjlighet att rotera in till Utredningsavdelningen och varva avdelningsvård med mer omhändertagande av patient vid mer akut sjukvård.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du tidigare erfarenhet från onkologi och/eller onkologendokrinologi är det positivt, men inget krav.

Din kompetens

Du är en trygg person som behåller lugnet och fokuset oavsett situationen. Du ser möjligheter och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du tar initiativ och planerar, organiserar samt prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du tycker att det är kul att samarbeta tätt med dina kollegor och eftersträvar en positiv stämning i arbetsgruppen. Vidare sätter du alltid patienten i fokus och ser helhetsbilden kring denne. Du tänker strategiskt, långsiktigt och har ett brett perspektiv.

Vi erbjuder

Tillsvidaretjänst på 100%, med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll och helg.

Hos oss får du 5 veckors introduktion som  är anpassad utifrån din tidigare erfarenhet och ditt behov. Vi erbjuder mentorskap, patientfri tid för att arbeta med ansvarsområden och möjlighet att få gå Cancervårdsakademin vilket är vårt utvecklingsprogram som genererar i en betald specialistutbildning.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tf. Avdelningschef Catharina Nina Lundberg 018-617 08 67
Tf. Gruppchef Louise Blom 018-617 34 89
Facklig företrädare för vårdförbundet nås via växel, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialistkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet. Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Inom Blod- och tumörsjukdomar finns sex sektioner och vi är totalt ca 500 medarbetare.