IKT-pedagog

Sista ansökningsdag 2021-06-20
Arbetsplats Region Uppsala folkhögskola
Förvaltning Kultur och bildning
Referensnummer KIL16/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Region Uppsala folkhögskola – Här växer kunskap och människor

Region Uppsala folkhögskola är en mötesplats för folkbildning och kultur. Genom folkbildning skapar vi möjligheter för människor att hitta kunskap och vägledning i strävan efter personlig utveckling. Folkbildning håller samman, stärker och utvecklar det svenska samhället och demokratin genom att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildningsnivån i samhället samt bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet.

Kunskap, nyfikenhet och utveckling ledord för hur vi arbetar. Vi har ett brett utbud av kurser med fokus på kultur, hälsa, natur och språk och genomför nu folkhögskoleutbildning i Heby, Tierp, Uppsala och på den anrika anläggningen Wik som ligger i anslutning till Wiks slott. 

Region Uppsala folkhögskola växer och vi söker därför en IKT-pedagog.

Ditt uppdrag

Som IKT-pedagog stödjer du lärare, administrativ personal, elever och kursdeltagare i användandet av digitala verktyg samt föreslår och utvecklar kreativa lösningar i användandet av dessa. Du utgör också första linjens support i IT-relaterade frågor.

Region Uppsala Folkhögskola arbetar med Google Workspace for Education och LearnPoint mot deltagarna samt Microsoft Office 365 mot personal. Du kommer att vara huvudadministratör och utbildare för dessa system på enheten Wik. I tjänsten ingår även underhåll av skolans datorer/Chromebooks samt beställningar av it-relaterade produkter.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med för uppdraget relevant utbildning, bred erfarenhet av och kunskap om IKT-relaterade system, samt kunskap om digitala lärplattformar och nätbaserat lärande. Du kan hantera datorer och programvara både ur ett tekniskt och pedagogiskt perspektiv.

Erfarenhet av arbete med folkbildning är meriterande.

Din kompetens

Vi söker dig som kan arbeta självständigt och i team, med förmåga att driva utvecklingsarbete inom ditt ansvarsområde. Detta arbete förutsätter att du är en skicklig pedagog. Arbetet innebär många kontakter vilket kräver god servicekänsla och social förmåga.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en visstidsanställning på halvtid perioden augusti 2021-juni 2022 med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsten har sin huvudsakliga placering på Wik med arbetet sker också på enheten i Uppsala. Möjlighet finns att utöka tjänsten till en heltid, och då ingår undervisning på 50%.

Arbete under kvällar och helger förekommer.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Om du vill veta mer om skolan och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rektor Kristin Spolander på telefon 070-280 51 35.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan innehållandes personligt brev och CV via länken nedan senast den 20 juni. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kan komma att ske löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Kultur och bildning

Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola, Strategiska enheten, Verksamhetsstöd samt konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.