Statistiker till RCC Mellansverige

Sista ansökningsdag 2021-06-23
Arbetsplats Verksamhetsområde Regional cancercentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS573/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

RCC Mellansverige har en lång erfarenhet av arbete med hälsodataregister. Det svenska Cancerregistret  startades redan 1958 och innehåller uppgifter om alla diagnosticerade cancerfall i Sverige. Uppgifterna till cancerregistret samlas in av RCC från sjukvårdsregionens sju regioner/landsting. Från RCC skickas data vidare till Socialstyrelsen en gång per år.
 Cancerregistret vid Socialstyrelsen - RCC Mellansverige (cancercentrum.se)

RCC Mellansverige har också nationellt ansvar för flera diagnosspecifika kvalitetsregister som innehåller uppgifter om utredning, behandling och uppföljning. Informationen i kvalitetsregistren är av avgörande betydelse för att möjliggöra kontinuerlig uppföljning och kvalitetssäkring av cancervården. Det gäller exempelvis hur nya metoder och behandlingar införs och används.
Nationella kvalitetsregister cancer - RCC Mellansverige (cancercentrum.se)

Ett evidensbaserat synsätt med aktivt deltagande av patienter och närstående är kännetecknande för RCC. Vi bedriver ett antal sjukvårdsregionala vårdutvecklingsprojekt samt ansvarar för utvecklingen av den nationella IT-plattformen INCA för kvalitets- och cancerregister. Regionalt cancercentrum Mellansverige är en arbetsplats med en stark gemenskap där samarbete och arbetsglädje förenar oss. Vill du ha ett utvecklande arbete samtidigt som du kan bidra till att göra cancervården bättre - då är det här ett jobb för dig.
RCC ligger i Uppsala, inom området Uppsala Science park och har ett femtiotal anställda.

Ditt uppdrag

Som statistiker ansvarar Du för kvalitetskontroll, analys och sammanställningar av data i såväl cancer register som kvalitetsregister. I dina uppgifter ingår att i nära samarbete med specialist läkare ta fram kvalitetsregisterrapporter. I uppdraget ingår också att delta i och stödja forskningsprojekt som helt eller delvis baseras på RCC:s register. I denna tjänst ingår att stödja utvalda utvecklings -och forskningsprojekt som drivs av registerhållargruppen för Nationella kvalitetsregistret för prostatacancer (NPCR) som är det största registret som RCC Mellansverige ansvarar för.
Flera statistiker med lång erfarenhet arbetar på RCC  ger Dig handledning. Samarbete sker också med andra medarbetare inom RCC. En betydande del av statistikernas arbete utgörs av nationella uppdrag vilket innebär kontakter med landets övriga RCC kontor.

Dina kvalifikationer

Du har en universitets-/högskoleutbildning som statistiker. Tidigare arbete innehållande biostatistik är meriterande. Du har en god och dokumenterad datorvana med erfarenhet av arbete med IT-baserade vårdsystem.
Du gillar att sätta upp mål och ta ansvar för ditt eget arbete samtidigt som du gärna är en del av en grupp där medarbetarna tillsammans lyfter varandra. 

Din kompetens

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Arbetet innehåller också samarbete med övriga medarbetargrupper på RCC liksom många externa kontakter, därför är god samarbetsförmåga och hög social kompetens viktigt. God analytisk förmåga att kunna utrycka sig i tal och skrift är en förutsättning.

Vi erbjuder

Visstidsanställning i sex månader inom Region Uppsala med goda möjligheter till förlängning och tillsvidareanställning. Uppdraget omfattar 100 % av heltid varav 50 % beräknas till arbete med Nationella kvalitetsregistret för prostatacancer. Tillträde snarast eller augusti/september 2021

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Funktionschef: Mats Lambe, 018-15 19 22
Verksamhetschef: Johan Ahlgren, 073-0930798

Fackliga ombud:
Vårdförbundet: Catharina Östman, 018-15 19 36
SACO: Marit Holmqvist, 018-15 19 18
Vision: Magdalena Eriksson, 018-15 19 35

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista svarsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Regionalt cancercentrum i sjukvårdsregion Mellansverige arbetar för en bättre och mer jämlik cancervård i våra sju regioner genom att verka för målen i den Nationella cancerstrategin (SOU2009:12). Arbetet bedrivs även på nationell nivå i nära samarbete med de fem övriga RCC-kontoren i Sverige