Sjuksköterska barn till intensivvårdsavdelning 95F för nyfödda

Sista ansökningsdag 2021-10-31
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS578/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vår Sektion är stor och består av många olika delar som alla i sin tur medverkar till att vi levererar vård i världsklass till våra nyfödda barn och deras familjer. Verksamheten består av en intensivvårdsavdelning för nyfödda som är ett center för högspecialiserad intensivvård för Region Mellansveriges minsta och/eller sjukast nyfödda. På denna del av verksamheten har vi 8–10 vårdplatser där vi arbetar i team bestående av barnsjuksköterskor, intensivvårdssjuksköterskor, anestesisjuksköterskor, barnmorskor, sjuksköterskor, undersköterskor och neonatologer. Med hjälp av sjukhusets intensivvårdshelikopter upprätthåller enheten en nationell transportverksamhet för intensivvårdskrävande barn i nyföddhetsperioden.

När barnen inte har behov av intensivvård längre, men inte heller är redo att kunna åka hem, vårdas de på vår intermediärvård där vi har 6–8 vårdplatser. Här fortsätter vi med den goda omvårdnaden inklusive andningsvården och erbjuder stöd och föräldrautbildning för att förbereda barnen och familjerna på hemgång. När barnen och familjerna skrivs ut till hemmet och fortfarande behöver stöttning och uppföljning har vi både ett team som arbetar med barnsjukvård i hemmet och en uppföljningsmottagning där både sjuksköterskebesök och läkarbesök genomförs.

Kom och bli en del i vårt team som arbetar med världens bästa jobb (Se filmen om oss; Världens bästa jobb!) i en stimulerande arbetsmiljö med individanpassad introduktion och många utvecklingsmöjligheter i din framtida karriär! Vi ligger nära centralstationen och här finns goda pendlingsmöjligheter både från Gävle och Stockholm.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska hos oss på intensivvårdsavdelningen för nyfödda arbetar du med barnet och dess familj i fokus. Ingen dag är den andra lik och tempot kan snabbt gå från 0 till 100. Som sjuksköterska har du det övergripande omvårdnadsansvaret för barnen och arbetar nära tillsammans med både undersköterskor och läkare. Du ansvarar för barn som är för tidigt födda, nyfödda i behov av kirurgi, neonatala infektioner, utredningar m.m. Barn- och familjecentrerad vård är en stor del i vårt arbete och att lotsa föräldrarna in i sin nya roll ingår som ett självklart arbetssätt, oavsett om du arbetar med de mer intensivvårdskrävande patienterna eller på vår intermediärvård. Vår verksamhet är högteknologisk och våra patienter kan ha ett behov av alltifrån lättare övervakning till vård med avancerad, livsuppehållande medicinteknisk utrustning

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. 

Din kompetens

Du vågar ta initiativ, sätter igång aktiviteter och ber om hjälp när du behöver det, du ser helheten och till verksamhetens bästa. Vidare ser vi att du är lugn och kontrollerad under stress och i pressade situationer, samt har en förmåga att fokusera på rätt saker. Vi ser även att du är organiserad i ditt arbete och har en nyfikenhet av att lära dig nya saker. Slutligen är du en kollega som bidrar med en god stämning och som trivs med att samarbeta över professionsgränserna.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning med rotation dag, kväll, natt och helg med en ny poängmodell. Tillträde efter överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Är du nyutexaminerad eller har arbetat mindre än ett år som sjuksköterska kommer du delta på vår obligatoriska yrkesintroduktion som vi kallar kliniskt utvecklingsår (KUÅ). KUÅ är inräknat i arbetstiden och omfattar ungefär 3–4 heldagar varje månad och resterande tiden arbetar man på sin avdelning. Utvecklingsåret ska ses som ett komplement till verksamheternas befintliga introduktionsprogram som bland annat innehåller föreläsningar, praktisk träning och reflektionstid med erfarna sjuksköterskor/instruktörer. Som ny sjuksköterska vid Akademiska barnsjukhuset deltar du självklart på KUÅ och vi har anpassat vissa delar så att de är inriktade mot barnsjukvård.

Går du i tankarna på att bli specialist framöver? Vi på akademiska barnsjukhuset erbjuder studielön till dig som vill vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska. Det finns fler specialistinriktningar som är viktiga för vår verksamhet, framför allt Hälso- och sjukvård för barn och unga och Intensivvård. Läs gärna mer om studielön här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller är intresserad av ett studiebesök på vår spännande arbetsplats, välkommen att kontakta:

Biträdande Avdelningschef Ylva Thernström Blomqvist ylva.thernstrom.blomqvist@akademiska.se
Inskolnings- och utbildningsansvarig sjuksköterska Ingrid Hassis ingrid.hassis@akademiska.se

Fackliga kontaktpersoner Vårdförbundet Anna Backström och Ylva Ericksson 018-611 59 50

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi kommer att intervjua och tillsätta tjänsterna fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.