Intensivvårdssjuksköterska till BIVA, doktorand inom ämnet dygnsrytmljus

Sista ansökningsdag 2021-06-22
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi-, operation och intensivvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS579/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På vår barnintensivvårdsavdelning, BIVA, på Akademiska sjukhuset bedrivs högspecialiserad intensivvård och intermediärvård för barn inom kirurgi, medicin, neurologi, trauma och infektioner. Avdelningen kommer snart att flytta till nya, fina, barnanpassade lokaler med fler vårdplatser. På vår nya BIVA installeras ett nytt system med dygnsrytmljus och ljudanläggning. Det blir första hela avdelningen med ljus- och ljudsystem på Akademiska sjukhuset och den första barnintensivvårdsavdelningen i Europa. Därför vill vi starta ett projekt riktat mot fördelar för de patienter vi vårdar och/eller om personalens arbetsmiljö.

Vi som arbetar på BIVA är ett härligt gäng med mycket positiv energi och vi värnar ett öppet och gott samarbetsklimat. Arbetsglädje och prestigelöshet är grundläggande för vårt arbete. Arbetssättet är teambaserat och stor vikt läggs vid att arbeta person- och familjecentrerat. Teamarbetet mellan läkare och omvårdnadspersonal är centralt i vårt arbetssätt och vi försöker ständigt förbättra vården för barnens bästa. 

Ditt uppdrag

Vi söker nu en forskningsintresserad specialistsjuksköterska som tycker att det här låter spännande.
Du kommer att arbeta ca 30% med forskning och resterande del av din tjänst är klinisk i patientarbetet. Barnintensivvård är ett bra exempel på högspecialiserad universitetssjukvård där avancerad sjukvård måste bedrivas tillsammans med forskning, utveckling och utbildning för att kontinuerligt kunna erbjuda den bästa vården.   

Vi vill att du tänker dig detta arbete några år framåt i tiden för att du ska kunna gå mot en disputation inom ämnet.

Dina kvalifikationer

Specialistsjuksköterska inom -barn -intensivvård -anestesisjukvård med magisterexamen/ masterexamen. Meriterande kvalifikationer: Erfarenhet av forskning eller projektarbete samt intresse för egen forskning och vidareutveckling. Självständighet och god samarbetsförmåga. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet. Vana att arbeta i team.

Vi erbjuder

En tillsvidaretjänst på heltid/deltid med tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Pia Stöllman, 018-611 40 24
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.