Två överläkare hematologi

Sista ansökningsdag 2021-06-29
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS604/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Med engagemang och kunskap strävar vi efter att bli det ledande universitetssjukhuset i Sverige. Vi är en högt specialiserad verksamhet som långsiktigt fokuserar på forskning och utveckling. Hos oss får du får möjligheten att utveckla och utvecklas. Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter.

Tillsammans arbetar vi varje dag för att skapa det största värdet för våra patienter. Vill du vara med?

Vår verksamhet

Sektionen för Hematologi ingår i verksamhetsområde Blod- och tumörsjukdomar. Sektionen erbjuder länssjukvård och högspecialiserad sjukvård. Hematologin ansvarar för utredning och behandling av patienter med benigna och maligna blodsjukdomar inkluderande stamcellstransplantationer. Vi har en vårdavdelning samordnad med öppenvård och poliklinisk behandlingsenhet. I samarbete med Uppsala universitet bedrivs forskning, utveckling och utbildning.

Vi erbjuder nu två tjänster som överläkare inom hematologi.

Ditt uppdrag

Som överläkare i hematologi deltar du i såväl slutenvård som öppenvård och konsultverksamhet. Du förväntas vara drivande i sektionens forskning och delta i den nationella utvecklingen av hematologin i samarbete med Svensk förening för hematologi och Regionala cancercentra. Du deltar aktivt i internationella kongresser och i ditt uppdrag ingår lokalt diagnosansvar för en eller flera diagnoser, alternativt motsvarande uppdrag för kliniken.

Dina kvalifikationer

Du som söker är legitimerad läkare med specialistkompetens i internmedicin och hematologi. Du ska ha avlagd doktorsexamen inom område relevant för specialiteten och ha dokumenterad erfarenhet av forskning inom hematologi. Pedagogisk erfarenhet och ledarskapserfarenhet är ytterligare meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Vi erbjuder

Tillsvidaretjänst, heltid. I tjänsten ingår deltagande i bakjoursverksamheten inom hematologi, Akademiska sjukhuset. Konsultverksamhet vid sjukhus inom regionen kan ingå i tjänsten. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tf verksamhetschef Henrik Lindman 018 – 611 91 42
Facklig kontaktperson: Daniel Moreno Berggren UAL via växeln 018 – 611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Läs gärna mer om vår verksamhet på www.akademiska.se.
OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.  
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialistkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet. Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Inom Blod- och tumörsjukdomar finns sex sektioner och vi är totalt ca 500 medarbetare.