Samordnande specialistsjuksköterska stamcellstransplantationer

Sista ansökningsdag 2021-06-30
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS614/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Nu söker vi fler kollegor som vill vara med och bidra i det viktiga arbetet med sjuka barn och deras familjer.  

Vår verksamhet

Sektionen för blod och tumörsjukdomar hos barn är en av sju sektioner på Akademiska barnsjukhuset. Sektionen består av vårdavdelning 95A/65A med tillhörande dagsjukvårdsenhet och mottagning för barn i åldrarna 0–18 år. Vi bedriver högspecialiserad barnonkologi och är ett av Sveriges fyra kompletta barnonkologiska centra, då vi utför både medicinsk och kirurgisk vård.

Vi tar emot patienter från hela sjukvårdsregion Mellansverige för utredning, diagnos och behandling. Vi samarbetar med nationella strålkliniken Skandion, vilket gör att vi tar emot barn från hela Sverige, en del barn från Norden och även andra länder. Till verksamheten hör även en stark och omfattande forskningsenhet, som är inne i en expansionsfas. Till hösten startar vi upp stamcellstransplantation på vår avdelning. Vi har goda möjligheter till utbildning och fortbildning.   

Att arbeta med barn innebär automatiskt att det blir mycket bus och lek, vilket bidrar till en lättsam stämning på avdelningen trots att vi ställs inför svåra situationer. När ett barn får cancer eller någon annan allvarlig sjukdom drabbas en hel familj. Våra patienter vårdas länge hos oss vilket gör att vi skapar nära relationer och lär känna barnet och deras familj. Detta gör att vi kan ge den omvårdnad och bemötande som just barnet och familjen behöver.   

Ditt uppdrag

Som samordnande specialistsjuksköterska för stamcellstransplantationer på barn och ungdomar har du ett helhetsansvar för denna patientgrupp. Det inkluderarar planering, koordinering och information till barn och deras närstående och du deltar aktivt i vårdarbetet på först och främst vår mottagning men även ibland inom slutenvården. I uppdraget ingår även att handleda och utbilda personal. Du arbetar i nära samarbete med den samordnande specialistsjuksköterska som har ansvar för slutenvården för denna patientgrupp.

Dina kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska, gärna specialistutbildad inom barnsjukvård eller barnonkologi. Viktigt för oss är att du har ett stort intresse för att arbeta med barn och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av detta. Du är ansvarstagande, flexibel och noggrann, samt har en vilja att utveckla verksamheten. Du har en god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt. Du kan driva ditt eget arbete med planering, koordinering och flödet i verksamheten. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Du arbetar dagtid.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Karin Johansson: 018-611 93 19
Gruppchef Susanne Preinitz 018-611 24 68 
Facklig kontaktperson
Vårdförbundet: Magnus Grabski 018-611 97 59

Vill du veta mer om vår avdelning eller kanske komma och hälsa på? Vi visar dig gärna runt och berättar mer om hur det är att vara sjuksköterska hos oss!

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.