Psykolog äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet

Sista ansökningsdag 2021-07-17
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS299/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet är en länsövergripande specialistinstans för utredning, diagnostik, behandling och vårdnivåbedömning av äldrepsykiatriska patienter i öppenvård. Patienterna är äldre psykiskt sjuka personer med symtom relaterade till åldrandet, främst affektiva och psykotiska symtom, oftast samtidigt med varierande grad av kognitiv svikt. Dessutom ansvarar öppenvården för utredning, diagnostik och behandling samt vårdnivåbedömning av ett mindre antal dementa patienter med svåra psykiatriska symtom, som BPSD (Beteende och Psykiska Symtom vid Demens) vilka kräver ett omhändertagande utöver sedvanlig demensvård. I uppdraget ingår även konsultationer, handledning och pedagogiska insatser till vårdgrannar. Här arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare och kurator, psykolog samt administrativ personal.

Till mottagningen kommer man via remiss eller egenanmälan. I arbetet kan ingå stöd och hjälp till anhöriga i samband med patientens sjukdom/skada och förändrade beteende. Samverkan med kommunen och primärvården är en naturlig del i verksamheten. Mottagningen har också ett utbildningsuppdrag som omfattar studerande inom olika vårdyrken samt fortbildning inom de olika professionerna.

Ditt uppdrag

I Din roll kommer Du i första hand att utreda äldre patienter med kognitiv svikt med hjälp av neuropsykologisk testning som en del av differentialdiagnostik av olika typer av kognitiv svikt och /eller demenssjukdomar. Undersökningen kan ske på mottagningen eller hemma hos patienten. Du kommer också att, tillsammans med övriga teamet delta i remissgenomgångar där olika tillvägagångssätt för att hjälpa patienten diskuteras. Du förväntas även bidra till verksamhetens utveckling genom bland annat undervisning och handledning av både mottagningens personal, studenter samt vårdgrannar.
Då vi verkar på ett universitetssjukhus förekommer både interna och externa utbildningar och Du har goda möjligheter till kompetensutveckling.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad psykolog med inriktning mot neuropsykologi och erfarenhet av arbete med neuropsykologisk testning hos äldre. Ingående kunskap om kognitiv svikt hos äldre samt demenssjukdomar är en merit. Intresse för utvecklingsarbete samt forskning värderas.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning på 60% med tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Paul Johansson Tel. 018 - 611 22 40 
Bitr. avd. chef Emma Modig 018-611 23 32                        
MLA Dr. Aysegül Sakarya Tel 018 – 611 24 80
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.