Teknisk förvaltare, styr- och övervakning

Sista ansökningsdag 2021-08-15
Arbetsplats Teknikavdelningen
Förvaltning Fastighet och service
Referensnummer LSU17/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi som arbetar på Fastighet och Service utvecklar, förvaltar och driftar Region Uppsalas fastigheter och anläggningar. Vi ser ett värde i att vårt arbete bidrar till samhällsnytta och hållbarhet. På teknikavdelningen är vi ca 110 personer som tillsammans säkerställer att drygt 700.000 kvadratmeter av vård- och andra lokaler fungerar optimalt för våra kärnverksamheter vad gäller funktion, standard över tid och att lagar och myndighetskrav efterlevs. Det innebär att tekniska system får tillsyn och skötsel samt att underhållsåtgärder planeras systematiskt.

Vi söker nu en ingenjör som är duktig på fastighetsautomation och styrsystem.
I din roll kommer du att vara systemförvaltare för våra styrsystem och vara den som ansvarar för systemens prestanda och funktionalitet samt styrande och kravställande vid ny- och ombyggnationer av Region Uppsalas fastigheter.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer huvudsakligen att arbeta med: 

 • Drift, underhåll och utveckling av styrsystem
 • Systemdesign
 • Upprätta och förvalta kravspecifikationer
 • Uppföljning av systemens prestanda
 • Upprätta och förvalta systemdokumentation
 • Utfärda rutiner
 • Åtgärda och följa upp ärenden gällande underhålls- och investeringsplaner
 • Programmering och felsökning
 • Teknisk rådgivning
 • Kravställande vid upphandlingar
 • Bevakning av myndighetsfrågor
Rollen som ingenjör innebär nära kontakter med Fastighet och Service fastighetsdrift, projektavdelning, verksamheten samt externa konsulter och entreprenörer

Din kompetens

För att lyckas i den här rollen vill vi att du har högskoleutbildning med inriktning mot styr- och reglerteknik, alternativt är du Automationsingenjör med erfarenhet av att arbeta i styr- reglerteknik för fastighetsdrift.
Du får gärna ha erfarenhet av CITECT, TAC, Danfoss och Siemens system och erfarenhet av yrkeserfarenhet från sjukhus eller processindustri. 
Du är analytisk, strukturerad och har god samarbetsförmåga och hög flexibilitet.
Du kan arbeta både självständigt och i grupp mot uppsatta mål och har god ansvarskänsla samt hög säkerhetskänsla.
Arbetet är omväxlande och fritt och kräver att du tar eget ansvar och egna initiativ.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner. Anställningen är på heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Välkommen till en vänlig arbetsplats mitt i Uppsala där vi skapar samhällsnytta.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vill du veta lite mer om Fastighet och service innan du söker? Se filmen om oss här!

Sista ansökningsdagen för denna tjänst är 15 augusti men urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. 

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se.
Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Eva Gryding på 070-4451339 eller eva.gryding@jobbet.se. 
Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Fastighet och service

Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt och förvaltningen Fastighet och service är en viktig del i denna. Vi på Fastighet och service omsätter drygt en miljard kronor och är ca 260 medarbetare. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller en lokalyta på drygt 700 000 kvadratmeter, allt från nya avancerade vårdbyggnader till medeltida slott. Vi sköter även transporter och arbetar med logistiska lösningar inom Region Uppsala. De flesta av våra kunder finns inom hälso- och sjukvården och den största kunden är Akademiska sjukhuset. Vi lovar dig komplexa och utmanande arbetsuppgifter, många möten med intressanta människor och trevliga arbetskamrater som går till sina arbeten för att göra något viktigt! Vad är viktigt för dig?