Marknadschef

Sista ansökningsdag 2021-08-20
Arbetsplats Sjukhusadministrationen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS621/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Ditt uppdrag

Tjänsten är placerad inom Akademiska sjukhusets avdelning för ekonomi och marknad. I ditt uppdrag som ansvarig för marknadsfunktionen kommer du att vara en viktig och drivande person i marknadsfrågor och kontakter med regionen, nationellt och internationellt. Du kommer även att ha en central roll i avtalsförhandlingar och upprättande av avtal gällande hälso- och sjukvård. I rollen ingår att utveckla och bevaka sjukhusets position som ett starkt universitetssjukhus med väl utvecklade kontakter med våra avtalskunder samt samarbetspartner. Här ingår även att bistå såväl externa kunder som den egna verksamheten med stöd för analys och uppföljning av underlag gällande köp- och säljmönster.

Du kommer att ansvara för upprättande av marknadsanalyser till stöd för sjukhusledningens beslut och ställningstaganden inom området. Du ansvarar för att stötta verksamheten i frågor gällande regelverket för såld och köpt hälso- och sjukvård. Du kommer att leda arbetet för sjukhusets marknadsfunktion för såld vård till andra regioner i en processledarroll under enheten Ekonomi verksamhetsstyrning. I din roll rapporterar du direkt till sjukhusdirektören, organisatoriskt tillhör du verksamhetsstyrningsenheten på sjukhuset.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen med inriktning på marknad, ekonomi och/eller juridik eller motsvarande. Du har mångårig erfarenhet från motsvarande arbetsuppgifter och av arbetsledning. Därutöver är det meriterande med erfarenhet från marknadsarbete inom hälso- och sjukvård. Då avtalsfrågor ingår som ett inslag i den aktuella rollen är det även meriterande om du har vana från förhandlingar och avtalsutformning.

För att lyckas i rollen är du en lagspelare som kan kommunicera med olika delar av vår organisation. Du har förmågan att självständigt vara drivande i utvecklings- och förbättringsarbete.

Din kompetens

Integritet - Du har väl grundade och tydliga värderingar och styrs av dessa i avgörande situationer i arbetet.
Självgående - Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare på ett strukturerat sätt.
Problemlösande analysförmåga - Du behärskar komplexa frågor och har förmågan att analysera och lösa komplicerade problem.
Relationsskapande - Du är socialt aktiv, skapar kontakter och underhåller relationer i yrkesmässiga sammanhang.
Ledarskap - Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål, samt skapar engagemang och delaktighet.
Ekonomisk medvetenhet - Du förstår och fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv.
Språklig analytisk förmåga – Du förstår komplicerade språkliga underlag och producerar egna dokument av hög kvalitet. 

Du har förmåga att arbeta självständigt såväl som stöd till sjukhusets ledning och verksamheter som till externa kunder, samarbetspartners och i förekommande fall till den politiska ledningen och landstingets ledning. Du har lätt för att uttrycka dig både i tal och skrift.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Chefscontroller Thomas Lennartsson, thomas.lennartsson@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.