Teknikförvaltare Energi

Sista ansökningsdag 2021-08-15
Arbetsplats Teknikavdelningen
Förvaltning Fastighet och service
Referensnummer LSU19/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi som arbetar på Fastighet och Service förvaltar och driftar Region Uppsalas fastigheter och anläggningar. Vi ser ett värde i att vårt arbete bidrar till samhällsnytta och hållbarhet. På teknikavdelningen är vi ca 110 personer som tillsammans säkerställer att ca 720.000 kvadratmeter av vård- och andra lokaler fungerar optimalt för våra kärnverksamheter vad gäller funktion, standard över tid och att lagar och myndighetskrav efterlevs. Det innebär att tekniska system får tillsyn och skötsel samt att underhållsåtgärder planeras systematiskt.

Vår verksamhet

Vi ansvarar för Region Uppsalas fastigheters funktion och standard över tid samt att lagar och myndighetskrav efterlevs. Avdelningen arbetar med långsiktig strategisk teknikutveckling och systemuppbyggnad. Förvaltningens uppgift är att med hänsyn till krav från fastighetsägare och sjukvården samt inom ramen för lagar, förordningar och myndighetsdirektiv bibehålla och utveckla tekniska strukturer för en hållbar och långsiktig förvaltning av byggnader och system.

Region Uppsala strävar efter att bli den mest energieffektiva organisationen i det offentliga Sverige och samverkar därför nära med STUNS i solcellsprojekt och andra energieffektiviseringar.

Vi söker nu en Teknikförvaltare Energi med erfarenhet av energieffektivisering.  

Dina arbetsuppgifter

I tjänsten ingår att vara Fastighet och service energisamordnare för att vi framgångsrikt ska kunna genomföra regionens energisparprogram.
Du kommer därför löpande att analysera effekterna av utförda åtgärder och prioritera det operativa arbetet avseende driftoptimering och felsökning.
Du kommer också att medverka i de större projekten under projektering och produktion för att säkerställa att regionens miljömål avseende energi, miljö och hållbarhetsprogram kan uppfyllas.
Du är delaktig i Region Uppsalas upphandlingar som sakkunnig inom energi.

Du ansvarar för att genomföra korrekta energideklarationer och energikartläggningar samt att genomföra verifieringar av miljöbyggnad och liknande certifieringar efter överlämnade byggprojekt.

Som Teknikförvaltare Energi ansvarar du även för den månatliga rapporteringen och analysen av Region Uppsalas mediaförbrukning och energidata samt budget och prognoser. Mediaförbrukningen omsätter ca 100 mkr årligen

Din kompetens 

Du har ingenjörsutbildning med bred kunskap inom energieffektivisering eller driftoptimering och du har minst 2 års yrkeserfarenhet inom området.
Du har en bred förståelse för tekniska system.
Erfarenhet från energiledningssystem är meriterande. 
Du är ambitiös, strukturerad, analytisk, kommunikativ och social.
Du kan arbeta både enskilt och i grupp och du tar ett helhetsansvar.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner. Anställningen är på heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.
Vi finns på Akademiskas sjukhusområde. Välkommen till en vänlig arbetsplats mitt i Uppsala där vi skapar samhällsnytta.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vill du veta lite mer om Fastighet och service innan du söker? Se filmen om oss här!

I denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se
Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Eva Gryding på 070-4451339 eller eva.gryding@jobbet.se.  
Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Sista ansökningsdagen för denna tjänst är 15 augusti men urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Fastighet och service