Barnmorskor som vill vara med och utveckla obstetriken

Sista ansökningsdag 2021-08-31
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS252/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi behöver bli fler! 
Vi hoppas att du är en av de vi söker för att fortsätta bygga vårt kompetenta team ännu starkare. 
Vill du vara med oss och tänka nytt och planera för förändringar inom Obstetriken

Vår verksamhet

Obstetriken är en sektion inom verksamhetsområde kvinnosjukvård. Sektionen innefattar förlossningsavdelningen, BB-avdelningen samt obstetriska specialistmottagningarna som består av ultraljudsmottagning, bedömningsmottagning, specialistmödravård, auroramottagning, BB på väg, återbesöksmottagning samt amningsmottagning. Även en induktionsmottagning och en akutmottagning för kvinnosjukvård är under uppstart. Hos oss föder ca 4 300 kvinnor barn per år och mottagningarna har tillsammans ca 25 000 besök per år.  

Vi har ett mycket gott samarbete på kliniken och strävar efter att ge möjlighet till ökad kompetens för våra medarbetare och att därigenom ge våra patienter den bästa vården. Din tjänstgöring på kliniken sker utifrån dina önskemål och verksamhetens behov.  

Vår förlossningsavdelning kommer under våren vara klar med sin renovering och vi har därefter 13 så kallade universalrum, varav två av rummen är utrustade med badkar. Vi ser det som mycket positivt om du som vill jobba på vår förlossningsavdelning har erfarenhet eller intresse av vattenfödsel, då vi står i startgroparna för att kunna erbjuda våra födande kvinnor detta alternativ. 
Vår BB avdelning består av både gravida och nyblivna familjer. En stor del av BB vården av de friska kvinnorna och barnen sköts av BB på Väg.

Till de obstetriska mottagningarna ser vi gärna sökande med ultraljudskompetens, RUL certifiering är ett krav. 

Kanske du vill kombinera arbete på förlossningen, BB eller någon av mottagningarna med arbete på vår akutmottagning som planeras starta i höst. Hör av dig till någon av oss avdelningschefer så kan vi berätta mer! 

Ditt uppdrag

Hos oss får du arbeta i kompetenta team med barnmorskor, undersköterskor och läkare, oavsett vilken del av verksamheten du väljer. Vi är väl inarbetade arbetsgrupper med högt i tak och med fokus på hög kvalitet. Då vi är ett Universitetssjukhus har vi ett nära samarbete med Uppsala Universitet och ett ständigt pågående kvalitetsarbete på kliniken. Kompetensutveckling och tvärprofessionellt kunskapsutbyte ingår i arbetet. Arbetet är självständigt men vi finns alltid till hands för varandra och vi har ett nära och kollegialt samarbete. Att ge patienten det bästa möjliga omhändertagandet ser vi som en självklarhet. Kvinnan, barnet och familjen är vårt fokus. Likaså respekten för människors olika tankar, kulturer, åsikter och värderingar.  

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad barnmorska gärna med några års erfarenhet. Legitimerad barnmorska – utifrån den nya kompetensbeskrivning som utfärdats av Svenska Barnmorskeförbundet.
Söker du arbete vid vår ultraljudsmottagning krävs att du är RUL-certifierad.

Din kompetens

Som person är du självständig, ansvarstagande och organiserad och har ett professionellt förhållningssätt. Du är trygg och stabil som person och i din yrkesroll. Vi värdesätter din flexibilitet och ditt intresse för kvalitetsarbete. Du är intresserad av att vara en del i vårt team och bidra till vårt goda samarbete mellan professionerna. Och naturligtvis är du nyfiken på hur vi tillsammans bygger Obstetriken starkare framöver! Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning 50 -100%, tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Vi kommer gemensamt fram till vilket eller vilka verksamhetsområden som är aktuella för just dig, utifrån dina önskemål och verksamhetens behov. 

Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 
Hos oss får du möjlighet att inom slutenvården ingå i poängmodellen som innebär en förkortad veckoarbetstid. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Förlossningen Åsa Edström Tel. 072-202 45 16, 018-617 27 27
Avdelningschef BB Anna Ekenberg Abreu Tel. 070-611 49 20, 018-611 28 88
Avdelningschef Obstetriska Specialistmottagningarna Katarina Volgsten
Tel. 072–1414984, 018-617 02 45 
Fackliga representanter nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.  

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.