Bemanningsassistent - Strokeavdelning 85B

Sista ansökningsdag 2021-07-31
Arbetsplats Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS635/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vid verksamhetsområdet klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi bedrivs specialiserad och högspecialiserad vård för patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet. Vi arbetar med utredning och diagnostik samt medicinsk och kirurgisk behandling av såväl urakuta neurologiska och neurokirurgiska tillstånd som kroniska sjukdomar i nervsystemet. Vi erbjuder vård till patienter från sju regioner i Mellansverige och erbjuder nationell högspecialiserad vård inom vissa områden till patienter från hela Sverige. Det komplexa uppdraget skapar bra förutsättningar för våra medarbetare och verksamheten att utvecklas. Inom verksamhetsområdet arbetar drygt 450 medarbetare fördelat på tre vårdavdelningar, en dagvårdsavdelning, en neurointermediärvårdsavdelning, en neurointensivvårdsavdelning, en operationsavdelning och tre öppenvårdsmottagningar.

Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag som bemanningsassistent på Strokeavdelning 85B. Vi utreder och behandlar personer som insjuknat i akut stroke oavsett ålder. Strokevården kännetecknas av teamarbete, där läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, sjukgymnaster, logoped, kurator och dietist arbetar tillsammans så att patientens totala behov av omvårdnad, medicinsk behandling, rehabilitering och socialt omhändertagande på bästa sätt tillgodoses.

Ditt uppdrag

Som bemanningsassistent har du en viktig roll i vår verksamhet. Tillsammans med avdelningschefen ansvarar du för både kort- och långsiktig bemanning. Ni planerar och strukturerar schemaläggningen utifrån verksamhetens krav, patientsäkerhet och arbetsmiljö. Du registrerar avvikelser så som sjukdom, ledigheter, utbildningar mm. Du täcker sjukluckor och för statistik på bemanningsrelaterade parametrar. Du är ansvarig för Tidomat (registrering av arbetstid per pass) och uppdatering av HSA-katalogen. Du kommer att introducera och säkerställa att medarbetare självständigt hanterar och arbetar i våra personalhanteringssystem. Du har tät kontakt med ny personal och semestervikarier för inplanering av praktiska detaljer och scheman under inskolning och semesterperiod.

Du är tillgänglig för frågor från personalen angående arbetstidsmodell och schemaläggning. Du kommer att arbeta nära avdelningschefen gällande både operativa och strategiska bemanningsfrågor. I tjänsten ingår även ett nära samarbete med avdelningssekreteraren där ni hjälps åt med andra administrativa arbetsuppgifter. Under våren 2022 kommer hela Regionen övergå till ett nytt personalhanteringssystem Heroma och du kommer då bli ansvarig för övergången samt framtida personalhanteringen i Heroma.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska med god data- och organisationsförmåga. Du är utåtriktad, trygg i din grundprofession, tar ansvar för ditt arbete och är lösningsorienterad. Du gör det som krävs och söker den information som behövs för ett bra slutresultat. Du är stresstålig och flexibel. Du arbetar enligt en tydlig process och organiserar samt planerar ditt arbete väl. Du har lätt för att lära, exempelvis nya datasystem, har ett intresse för statistik. Du är bra på att kommunicera på svenska, i både tal och skrift. Du har förmåga att tänka långsiktigt och kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram. Du väger samman olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.  Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och utbildning inom personaladministrativa system. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning som undersköterska 100 % med ett uppdrag inom bemanning. Tjänsten kan innefatta visst patientnära arbete och rastavlösning. Tidsbegränsat uppdrag inom bemanning på två år med möjlighet till förlängning. Tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Bitr. verksamhetschef Erika Steffansson 018-6114042
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Observera att ansökningar behandlas i enlighet med offentlighetsprincipen.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.