Biträdande avdelningschefer till brännskadecentrum

Sista ansökningsdag 2021-08-08
Arbetsplats Verksamhetsområde plastik- och käkkirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS643/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Brännskadecentrum är en av landets två enheter där nationell högspecialiserad vård av brännskador bedrivs (tidigare benämnt som rikssjukvård). Här arbetar vi i multidisciplinära team, alltid med patienten i fokus. Vi vårdar brännskadepatienter från det akuta skedet, med behov av avancerad intensivvård, till intermediärvård och slutligen rehabilitering före patienten skrivs ut. Detta ger en kontinuitet i vården och en nära kontakt med patient och anhöriga. På avdelningen finns en operationssal där våra patienter opereras. I vår verksamhet ryms även en mottagning där vi tar emot mindre skador samt vårdar patienter som skrivits ut från avdelningen. Hos oss arbetar intensivvårdssjuksköterskor, anestesisjuksköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kurator, dietister, plastikkirurger och intensivvårdsläkare.

Läs mer om vår verksamhet Brännskadecentrum på Akademiska sjukhuset | Akademiska

Ditt uppdrag

Vi fortsätter vår verksamhetsutveckling vid brännskadecentrum och vill ha nya kollegor i det arbetet! Tillsammans ska vi tänka nytt samt gemensamt fördela olika arbetsmoment för att optimalt leda verksamheten.

Som biträdande avdelningschef är du direkt underställd avdelningschefen. Du är ansvarig för produktionen på avdelningen och mottagningen och är närmaste chef för cirka 20–25 medarbetare, vilket innebär att hålla medarbetarsamtal och rehabiliteringssamtal. Du blir en viktig del i avdelningens styrgrupp som har i uppdrag att främst arbeta med verksamhetsnära frågor.                                     
Vi söker nu två biträdande avdelningschefer, en med administrativ inriktning och den andra med en operativ inriktning. Båda ansvarar för att tillsammans med avdelningschefen planera och utveckla Brännskadecentrums verksamhet, organisation och framtid.

Biträdande avdelningschef med en administrativ inriktning ansvarar för schema (i samverkan med vår bemanningsassistent), planering av inskolningar, avvikelsehantering och deltar i VERKSAM (systemet för systematiskt arbetsmiljöarbete).  
   
Som biträdande avdelningschef med en operativ inriktning ansvarar du för koordinering och arbetsledning av den dagliga verksamheten tillsammans med avdelningschefen. Du kommer arbeta med patientsäkerhet, avvikelsehantering och samordnar utbildning tillsammans med utbildningssjuksköterska.

Dina kvalifikationer

Då vi söker två biträdande avdelningschefer ser vi att dina kvalifikationer överensstämmer med någon av de två beskrivningarna nedan: 

  • Vi söker dig som kan bistå avdelningschefen i många administrativa arbeten, såsom IT-system och utveckling av avdelningen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av somatisk vård samt administrativ/ledarerfarenhet inom hälso- och sjukvård
  • Vi söker dig som är legitimerad intensivvårds- och/eller anestesisjuksköterska.  Vi ser gärna av att du har erfarenhet av att leda och fördela arbetsuppgifter mellan dina kollegor. Du gillar att vara spindeln i nätet och att ha den flexibilitet som en verksamhet med intensivvård och akut intag av patienter.

Din kompetens

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och vi ser gärna att du har ytterligare formell kompetens inom ledarskap. Tidigare erfarenhet är av stor vikt.

Vi erbjuder

Du erbjuds ett tidsbegränsat förordnande som biträdande avdelningschef på tre år och en tillsvidareanställning inom din specialitet. Tjänsten är ett 100% chefsuppdrag eller enligt överenskommelse. Vissa chefs- och ledarskapsutbildningar kommer att erbjudas. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Kalle Stoorhöök 018-617 27 82
Facklig företrädare nås visa växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vi söker nu två biträdande avdelningschefer som vill vara med och utveckla vården hos oss på brännskadecentrum.