Data Manager

Sista ansökningsdag 2021-08-15
Arbetsplats UCR
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS653/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Har du erfarenhet av att arbeta som Data Manager och vill ha en omväxlande roll med stor bredd och möjlighet att påverka ditt arbete? Då kan tjänsten som Data Manager hos oss på UCR vara din nästa utmaning!

 

Vår verksamhet

UCR består idag av ca 150 medarbetare varav merparten arbetar med klinisk forskning. Vi är projektledare, kliniska prövningsledare (CPM), CRA/monitorer, publication manager/medical writer, data managers och biostatistiker, med varierad bakgrund och erfarenhet. Vi arbetar i tvärfunktionella team med olika typer av kliniska studier och projekt på uppdrag från både akademi och industri. 

Tillsammans har vi en bred kompetens inom området medicinsk klinisk forskning. Våra studier och projekt är av varierande omfattning och inriktning och vi arbetar med såväl stora som små och regionala som internationella projekt - hos oss får du verkligen vara med i helheten!

Ditt uppdrag

Som Data Manager hos oss får du arbeta i en bred roll med olika typer av studier (traditionella kliniska studier, observations studier och registerbaserade kliniska studier) i nära samarbete med andra funktioner som externa och interna statistiker, programmerare, datahanterare, kliniska prövningsledare, CRA/monitorer och vetenskapliga experter.

Du kommer bland annat att aktivt driva, samordna och följa upp datahanteringsplaner och aktiviteter för att säkerställa högkvalitativa data i linje med förväntade tidslinjer.
Du kommer att vara en viktig medspelare i de olika studieprojekten.
Du kommer aktivt bidra till förbättring och utveckling, både i kundprojekten och av interna rutiner och processer.

I tjänsten ingår bland annat:

• Skapa, granska, validera och underhålla e-CRF och databaser i EDC-systemet för medicinska studier utifrån från protokoll/forskningsplaner
• Skapa program och rutiner för hantering av kontroll av datakvalitet under studiens gång inklusive programmering
• Formulera Data Management Plan
• Importera data till EDC och/eller tex SAS dataset
• Exportera data från EDC till tex statistiker, monitorer, kund
• Övervaka DM-aktiviteter som utförs av underleverantörer för att säkerställa överensstämmelse med avtal, studieprotokoll, lagstadgade krav och styrande dokumentation.
• Ge datahanteringsexpertis till enskilda forskare och kliniska studiegrupper.
• Delta i granskning/validering av data i kliniska studier för att säkerställa fullständig och korrekt data.
• Identifiera och hantera data risker, i nära samarbete med statistiker, kliniska projektledare och CRA/monitorer.
• Delta i utveckling och implementering av processförbättringar i det dagliga arbetet

Din kompetens

Vi söker dig som har erfarenhet av EDC-system och datahanteringsarbete inom klinisk forskning eller läkemedels-/medicinteknik industrin.
Du är bekant med och EMA, FDA, och ICH-GCP riktlinjer och föreskrifter. 
Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Erfarenhet av SAS, JAVA Script, CDISC datastandard eller liknande är inte ett krav men vi ser det som meriterande.

Som person är du positiv och lösningsorienterad med god kommunikationsförmåga som gärna tar ett självständigt ansvar men trivs med att vara del av ett team som arbetar mot ett gemensamt mål.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete i denna forskningsnära miljö där du kommer att ha en av nyckelrollerna inom sektionen.

Hos oss får du en bred och varierande Data Manager roll i en organisation där det händer mycket! Du får stort utrymme att påverka såväl ditt dagliga arbete, din egen samt hela organisationens utveckling. Våra medarbetare är viktiga, vi lär oss av varandra och vi hjälps åt.

Hos oss får du väldigt bra anställningsförmåner som gör skillnad, vilket innefattar t.ex. friskvårdsbidrag, tjänstepension och klämdagar, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tjänsten är på heltid med tillsvidareanställning.
Vi finns i nybyggda lokaler i Uppsala Science Park.

Sista ansökningsdag: 11 juli 2021.
Intervjuer kommer att genomföras löpande under ansökningstiden med de sökande som motsvarar kravprofilen. Vänta därför inte utan skicka din ansökan redan idag!

Erika Nyberg, gruppchef, Sektionen för Klinisk Forskning, 072-728 34 00.
Marie Wiklander, sektionschef, Sektionen för Klinisk Forskning, 072-166 01 30.
Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset