Chefsläkare till Lasarettet i Enköping

Sista ansökningsdag 2021-08-15
Arbetsplats Lasarettet i Enköping
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE74/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Ser du att utveckling av patientsäkerhet är tätt sammanflätat med kvalitetsutveckling och känner ett brinnande intresse för att utveckla dessa områden? I så fall kan du har hittat ditt nya jobb!

Lasarettet har genomfört en omorganisation för att skapa bättre förutsättningar för utveckling och för att främja ett processorienterat arbetssätt, som i sin tur skapar bättre förutsättningar för ännu bättre patientsäkerhet. Vi är fortfarande mitt i processen och vi kan därför erbjuda dig en unik möjlighet att vara med och påverka framtiden när vi nu lyfter oss för att möta morgondagens krav på effektiv och nära hälso- och sjukvård. Vi söker nu en chefsläkare som med stort engagemang vill vara med och skapa ett ännu bättre sjukhus.

Ditt uppdrag

Enheten är precis under utformande och uppdraget kommer att vara att samordna lasarettets patientsäkerhets-, och utvecklingsfrågor. Som chefsläkare ansvar du bland annat för lex Maria-anmälningar, beslutar om händelseanalyser i samverkan med verksamhetschef, leder arbetet i lasarettets styrgrupp för patientsäkerhet, ger råd till lasarettets chefer och sjukhusdirektören i sjukhusövergripande patientsäkerhetsfrågor. Du företräder även lasarettet i medicinska frågor och ingår i regiongemensamma och externa grupper. Som chef för enheten ansvarar du för verksamhet, ekonomi och arbetsmiljö. Du kommer att ingå i sjukhusets ledningsgrupp. Din närmaste chef är sjukhusdirektören och du samarbetar tätt med övriga chefer inom sjukhuset.

Är det här du?

Du är specialistläkare med mångårig klinisk erfarenhet. Du har tidigare chefserfarenhet och erfarenhet av utvecklingsarbete, där strukturerat kvalitetsarbete med robusta processer är centralt. Det är meriterande att du har vetenskapliga meriter.

  • Ditt ledarskap kännetecknas av att det är förtroendeskapande, inkluderande och ansvarstagande. Du är bra på att samarbeta och genom ditt sätt att vara skapar du trygghet och delaktighet.
  • Du är strukturerad, tar initiativ och sätter upp mål för verksamheten. Du är ansvarstagande och drivande, vågar styra och är uthållig i arbetet mot uppsatta mål. Du kan med ditt ledarskap få med dig andra mot samma mål.
  • Du har hög integritet och du har god kommunikativförmåga.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning som överläkare med tidsbegränsat förordnande på tre år som chefsläkare på Lasarettet i Enköping. Heltid, tillträde efter överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.
 

Vill du veta mer?

Har du frågor och funderingar, vill du veta mer om verksamheten eller tjänsten är du välkommen att kontakta:

Tf sjukhusdirektör
Marianne van Rooijen
Tel: 018-611 13 42
E-post: marianne.van.rooijen@akademiska.se

Fackliga företrädare nås via växeln, 0171-41 80 00. 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Nära till allt
Lasarettet i Enköping har ett ypperligt geografiskt läge med närhet och goda förbindelser till såväl Stockholm som till Uppsala, Västerås och Örebro. Vi har ett nära samarbete med Akademiska sjukhuset och här i Region Uppsala finns det goda möjligheter till utveckling och givande uppdrag.

Lasarettet i Enköping
Sjukhusets resultat är överlag goda avseende kvalité i nationella kvalitetsregister, patientnöjdhet och medarbetarenkät. Sjukhuset har en dygnet runt öppen akutmottagning, fem vårdavdelningar och fyra mottagningar riktade till medicin respektive kirurgi, operationsavdelning, intermediärvårdsavdelning, lasarettansluten hemsjukvård (LAH), rehabilitering samt en stor röntgenverksamhet. Verksamheten är organiserad i fem verksamhetsområden: akuten, ANOPIMA, kirurgi, medicin och röntgen. Utöver det finns ett centralt verksamhetsnära stöd där sjukhusets gemensamma resurser är samlade. Sjukhuset har både region- och länsdelsuppdrag och inom kirurgin har vi fått förtroendet att vidareutveckla verksamheten med visionen att gå mot center of excellence.