Barnmorska och gruppchef till BB-avdelningen

Sista ansökningsdag 2021-08-31
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS660/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Obstetriken är en sektion inom verksamhetsområde kvinnosjukvård. Sektionen innefattar förlossningsavdelningen, BB-avdelningen samt obstetriska specialistmottagningarna. Hos oss föder ca 4 300 kvinnor barn per år och vi bedriver en aktiv BB-vård både på sjukhuset och i hemmet. Obstetriska specialistmottagningarna består sju mottagningar som tillsammans har ca 25 000 besök per år. Obstetrikens verksamhet växer och vi behöver nu utöka vår ledningsgrupp med ytterligare en gruppchef.

Ditt uppdrag

Som gruppchef är du underställd avdelningschef. Du är driftsansvarig på enheten och närmaste chef för ca 25 medarbetare. I uppdraget ingår bl.a. att arbetsleda, koordinera, hålla utbildningsdagar, medarbetarsamtal och rehabiliteringssamtal. Vi har ett tätt samarbete med övriga enheter inom sektionen och du blir en viktig del i obstetrikens ledningsgrupp. Vidare är du delaktig och medverkar i framtagning av avdelningens mål och vision med patientflöde- och säkerhetsarbete samt arbetsmiljöfrågor.

Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad barnmorska med erfarenhet av obstetrisk vård. Då ledningsgruppen är gemensam för BB, Förlossning och Obstetriska specialistmottagningarna och vi arbetar aktivt för en sammanhållen obstetrik är det viktigt att ha övergripande intresse inom området.

Din kompetens

Du har förmågan att samarbeta, inspirera till förändring och utveckling och är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Du är tydlig i ditt ledarskap, där din uppgift är att vara drivande och motiverande på avdelningen samt att tillvarata dina medarbetares idéer och visa uppskattning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och vi ser gärna att du har ytterligare formell kompetens.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning som barnmorska på heltid samt ett tidsbegränsat förordnande som gruppchef på tre år. Tjänsten är fördelad på 50% chefsuppdrag och 50% kliniskt arbete. Chefs- och ledarskapskurser kommer att erbjudas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Anna Ekenberg Abreu 018-6112888
Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdatum, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.