Ortodontist till käkortopediska enheten på Akademiska och Folktandvården

Sista ansökningsdag 2021-08-31
Arbetsplats Verksamhetsområde plastikkirurgi och käkkirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS662/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du ha det bästa av två världar, att arbeta både inom Folktandvården och i sjukhusmiljö på Akademiska sjukhuset? Då är det här tjänsten för dig. Vi erbjuder en unik möjlighet att verka vid både
specialistkliniken ortodonti på Folktandvården Vretgränd och vid käkkirurgiska kliniken på Akademiska sjukhuset som båda är lokaliserade i centrala Uppsala. Tillsammans driver vi högspecialiserad ortodontiverksamhet för barn med LKG och andra missbildningar, samt högkvalitativ ortodontiverksamhet för Uppsala läns invånare.  

Vår verksamhet

Inom verksamhetsområdet plastikkirurgi och käkkirurgi bedrivs en stor del av Akademiska sjukhusets högspecialiserade riks- och regionvård i nära samarbete mellan olika specialiteter på sjukhuset, folktandvården och övriga remittenter. Den käkkirurgiska sektionen omfattar förutom käkkirurgi, käk- och ansiktsröntgen med CBCT, käkortopedi och orofacial medicin, egen steril- och operationsavdelning och tandteknikerlaboratorium. Vi har en stor mottagningsverksamhet och kirurgiskt omhändertagande av både akuta och elektiva patienter.  

Vi är cirka 200 medarbetare, 50 ingår i den käkkirurgiska sektionen av vilka 14 är tandläkare och 2 också är läkare. Vi ansvarar för patienter från Region Uppsala, sjukvårdsregion Mellansverige och övriga riket. Vi utbildar och handleder ST-tandläkare i käkkirurgi, annan vårdpersonal och randningar i de medicinska specialiteterna. Forskning och utveckling är viktigt för kliniken. Vi tillhör Institutionen för kirurgiska vetenskaper vid Uppsala universitet och bedriver samarbeten inom Uppsala Universitet men har också flera internationella samarbetspartners inom akademi och industri. Vår verksamhet är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001:2015 och SS-EN 15224:2017. 

Specialisttandvården Vretgränd är en offensiv del i ett samlat kompetenscentrum för den högt specialiserade tandvården i Uppsala. Förutom interna samarbeten inom specialisttandvården sker samarbeten även med olika inrättningar inom övrig tand- och sjukvård. På kliniken arbetar 20 erfarna medarbetare med bred kompetens. Vi värderar och erbjuder en god arbetsmiljö med både personliga och professionella utvecklingsmöjligheter. Därför utgår vi också från att du har ett stort engagemang för det kliniska arbetet och för verksamhetens olika framtids- och utvecklingsfrågor. Folktandvården i Uppsala bedriver en omfattande ST-utbildningsverksamhet med gemensam studierektor.

Ditt uppdrag

På käkortopediska enheten kommer du att ha en nyckelroll som ortodontist/käkortoped. En stor del av behandlingspanoramat här kommer att utgöras av patienter med kraniofaciala missbildningar. Detta arbete kommer att röra den multidisciplinära vården av barn och ungdomar med LKG-spalt och andra ovanliga ansiktsmissbildningar. Behandlingen sker i nära samarbete med plastikkirurger, käkkirurger, logopeder, ÖNH-läkare och övriga specialister i teamet. 

På Vretgränd arbetar du tillsammans med erfarna kollegor och ST-tandläkare för att säkerställa länets ortodonti.  

Som övertandläkare i ortodonti får du möjlighet att fokusera på kliniska intresseområden, ansöka om FOU medel för att driva spännande forsknings- och utvecklingsprojekt eller delta i utbildningsuppdrag. I tjänsten ingår att vara handledare, undervisa samt delta i konsultationsverksamhet. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad tandläkare med specialistkompetens i ortodonti. 

Din kompetens

Du som söker är en engagerad, noggrann och driven person som har patienten i fokus. Vi tror på din förmåga att bidra både till ortodontiverksamhetens utveckling samt specialisttandvårdens utveckling i stort. Du kan arbeta strukturerat och resultatinriktat. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som initiativ- och organisatorisk förmåga, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning, med tillträde enligt överenskommelse. Hel- eller deltid efter önskemål. Du kommer att vara placerad 50% på käkkirurgiska kliniken på Akademiska sjukhuset och 50% på specialisttandvården ortodonti på Folktandvården Vretgränd i Uppsala. 

Region Uppsala har ett av Sveriges bästa kollektivavtal och vi tar hand om dig som medarbetare och skapar förutsättningar för ekonomisk trygghet. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tf sektionschef käkkirurgiska kliniken, Elisabeth Jansson, 070-611 64 74 
Specialist i käkkirurgi, MLA, Christopher Riben, 018-611 9064 8351 
Verksamhetschef specialisttandvården Ortodonti, Roxana Sarmadi, 018-611 64 28 
Arbetsledare specialisttandvården Ortodonti, Anna-Maria Carlberg, 018-6172241 

Facklig representant TT, Isabel Brundin, 070-508 13 10 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset