Sektionschef akutsjukvård

Sista ansökningsdag 2021-08-28
Arbetsplats Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS664/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde akutsjukvård- och internmedicin består av en vuxenakutmottagning, diagnostik-, intermediärvårds-, akutvårds-, och medicinska vårdavdelningar samt en medicinmottagning.

Sektionen akutsjukvård

Inom sektionen akutsjukvård ingår akutmottagningen, akutens diagnosavdelning samt intermediärvård.

Implementering av en akutläkarledd akutmottagning har påbörjats vid vuxenakutmottagningen, som årligen har ca 52 000 patienter med nedre åldersgräns på 15 år, men som också vårdar yngre barn med potentiellt livshotande sjukdomstillstånd. Akademiska sjukhuset är ett av Sveriges få Level 1 traumacenter.

Verksamhetsområdet har forskning och omfattande utbildning för studenter, sjuksköterskor och läkare i alla delar av karriären. Vi bedriver multiprofessionell och innovativ utveckling med nationella och internationella samarbetspartners samt kvalitets- och patientsäkerhetsarbete med fokus på proaktiv verksamhetsutveckling.

Ditt uppdrag

Som sektionschef för akutsjukvården är du medicinskt ansvarig samt ansvarig för kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi. Du är underställd verksamhetschef och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Ditt uppdrag är att leda och utveckla sektionen i sin helhet mot våra uppsatta mål. I din roll ingår att utveckla nya arbetssätt och att arbeta med kontinuerlig kvalitetsutveckling inom sektionen. Inom akutläkargruppen arbetar i dag fem specialister och 15 ST-läkare samt flertalet vikarierande läkare. Du säkerställer att vi har en god arbetsmiljö och en välfungerande bemanning och medarbetare som trivs och utvecklas i sitt arbete.  I ditt arbete samarbetar du med de verksamhetsområden som bemannar akutmottagningen. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvården samt har en relevant högskoleutbildning. Vi ser gärna att du är akutläkare, men även läkare inom annan relevant specialitet välkomnas att söka. Forsknings- och undervisningserfarenhet är meriterande.

Din kompetens

Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål och skapar engagemang och delaktighet bland dina medarbetare. Du är mål- och resultatorienterad i arbetssätt och prioriteringar. Du är noggrann och strävar efter att uppfylla mål och kvalitetsstandard. Du fattar beslut och agerar utifrån dessa, även under svåra omständigheter, samt visar omdöme under tidspress. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar, väger samman information och visar omdöme vid såväl agerande som i de beslut du tar.

Vi erbjuder

Tjänsten är tillsvidareanställning inom din grundprofession och ett visstidsförordnande som sektionschef på tre år. Heltid. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Anette Skoglund 018-611 11 64 (semester v.26-29)
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

För specialistläkare:
OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

För BÖL/ÖL:
OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.