Vårdprocesskoordinator nationellt stödteam

Sista ansökningsdag 2021-08-22
Arbetsplats Verksamhetsområde Regional cancercentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS670/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Nu söker vi en vårdprocesskoordinator till nationellt stödteam för kvalitetsregister och nationella vårdprogram.

Vår verksamhet

RCC är föregångare inom nationell kunskapsstyrning. Vi stödjer framtagandet av nationella vårdprogram för de flesta cancerdiagnoser som tillsammans med cancerregistret och våra diagnosspecifika kvalitetsregister möjliggör en ständig förbättring av cancervården. Vi står för ett brett stödjande arbete som innefattar prevention, diagnostik och behandling av cancer samt rehabilitering och palliativ vård.
Ett evidensbaserat synsätt med aktivt deltagande av patienter och närstående är kännetecknande för våra insatser. Vi bedriver ett antal sjukvårdsregionala vårdutvecklingsprojekt samt ansvarar för utvecklingen av den nationella IT-plattformen INCA för kvalitets- och cancerregister.
Regionalt cancercentrum Mellansverige är en arbetsplats med en stark gemenskap där samarbete är viktigt och där arbetsglädjen förenar oss. Vill du ha en stimulerande arbetsplats med möjlighet till utveckling samtidigt som du kan bidra till att göra cancervården bättre - då är det här ett jobb för dig.
RCC ligger i Uppsala, inom området Uppsala Science park och har ett femtiotal anställda. Arbetsspråket på RCC är svenska.

Ditt uppdrag

Sveriges sex Regionala cancercentrum delar på ansvaret för framtagande av nationella vårdprogram och att stötta användning och utveckling av kvalitetsregister på cancerområdet. Vid RCC Mellansverige ansvarar vi för följande fem diagnoser: Kronisk Myelosik Leukemi (KML), Myelodysplastiskt syndrom (MDS), lungcancer, peniscancer och prostatacancer.
Två vårdprocesskoordinatorer delar på arbetet i de nationella stödteamen för dessa diagnoser. Du samverkar med övriga personer i det nationella stödteamet (registeradministratör, statistiker, registerproduktägare) samt med systemutvecklare, registerhållare, registerstyrgrupp och nationell vårdprogramgrupp.
För detta uppdrag söker RCC Mellansverige nu en ersättare.
I rollen ingår bland annat att:

 • ha god kännedom om de diagnoser du ansvarar för
 • ha god kännedom registrering i cancerregistret och kvalitetsregister
 • samordna och tillsammans med styrgrupp driva registerarbete enligt aktivitets- och tidsplan samt följa upp överenskommet arbete
 • identifiera prioriterade behov för kommande år för registerutveckling och vårdprogram
 • ansvara för uppdatering av registerdokument
 • stötta vårdprogramordföranden och vara administrativt stöd till vårdprogramgrupperna
 • göra en plan för det redaktionella arbetet med vårdprogrammet tillsammans med arbetsgrupp
 • ansvara för remisshantering av vårdprogram
 • stötta sjukvårdsregionala vårdprocessgrupper och nätverk inom ovanstående diagnoser

Dina kvalifikationer

Du ska ha medicinsk utbildning, gärna sjuksköterska, para- eller biomedicinare, folkhälsovetare eller motsvarande, företrädelsevis på masternivå eller högre.
Det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • kliniskt arbete inom cancersjukvården
 • arbete med kvalitetsregister
 • framtagande av nationella vårdprogram eller andra riktlinjer
 • verksamhetsutveckling och/eller processutveckling inom vården
 • projektledning eller koordinering av arbetsgrupper

Din kompetens

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Mycket god och dokumenterad datorvana krävs. Du bör vara strukturerad, mål- och resultatorienterad samt kunna arbeta självständigt under ledning av enhetschef. God samarbetsförmåga och hög social kompetens är viktigt då uppdraget innefattar nära samarbete med övriga RCC-medarbetare, registerföreträdare och representanter i vårdprogram- och vårdprocessgrupper. I rollen som vårdprocesskoordinator i ett nationellt stödteam är det viktigt att du är tydlig i din kommunikation och har en god förmåga att formulera dig i tal och skrift

Vi erbjuder

Heltidstjänst med tillsvidareanställning inom Region Uppsala.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Enhetschef: Jessica Nordlander, 018-15 19 38
Verksamhetschef: Johan Ahlgren, 018-15 19 71
 
Fackliga ombud:
Vårdförbundet: Catharina Östman, 018-15 19 36
SACO: Marit Holmqvist, 018-15 19 18

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval sker löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista svarsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Regionalt cancercentrum i Sjukvårdsregion Mellansverige arbetar för en bättre och mer jämlik cancervård i våra sju regioner genom att verka för målen i den Nationella cancerstrategin (SOU2009:12). Arbetet bedrivs även på nationell nivå i nära samarbete med de fem övriga RCC-kontoren i Sverige. Region Uppsala är värdregion för RCC Mellansverige som organisatoriskt ligger under Akademiska sjukhuset men har ett sjukvårdsregionalt uppdrag.