Sjuksköterska till lung- och allergimottagningen

Sista ansökningsdag 2021-08-11
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt- lungmedicin och klinisk fysiologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS671/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet 

Lung- och allergimottagningen tillhör verksamhetsområdet Hjärt- lungmedicin och klinisk fysiologi. Till mottagningen kommer patienter för utredning, behandling och uppföljning av allergi och olika lungsjukdomar som tex astma, KOL, fibros och lungcancer. 

Ditt uppdrag

På mottagningen blir du en del av en personalgrupp på 16 personer och din huvuduppgift kommer bli att assistera vid olika ingrepp på mottagningen.  

Hos oss utför vi bland annat ingrepp som bronkoskopi, endobronkiellt ultraljud (EBUS), torakoskopi, kryobiopsi, dränageinläggningar med mera. Här arbetar man i team tillsammans med läkare och undersköterska.
  
För att bibehålla en hög flexibilitet på mottagningen kommer du också att arbeta inom andra delar på mottagningen med uppgifter som tex injektionsbehandlingar, telefonrådgivning och olika typer av lungfunktionstester.

Att vara sjuksköterska på Lung- och allergimottagningen är ett spännande och roligt arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir också en del av ett skickligt tryggt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Här kan du räkna med ett varierande arbete med arbetsuppgifter som ger dig en bred kompetens. Här finns också möjligheten att fördjupa sig och ha en egen mottagning. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med ett intresse för lungmedicin. Har du tidigare erfarenhet inom mottagningsarbete, lungsjukvård eller akutsjukvård så är det meriterande men inget krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning som sjuksköterska. Heltid med tjänstgöring dagtid, måndag till fredag. Tillträde enligt överenskommelse.  Du får en anpassad inskolning utifrån din kompetens och erfarenhet.  

Vill du vara med i ett tryggt gäng som har väldigt roligt tillsammans? Sök då till oss! 
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Sofie Simonsbacka 018- 611 26 76   
Facklig kontaktperson  Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.