Specialistläkare, neuropsykiatriska enheten, barn- och ungdomspsykiatrin

Sista ansökningsdag 2021-08-31
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS685/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) är en av flera sektioner i verksamhetsområdet psykiatri som är en mångfacetterad verksamhet. Forskning och undervisning är integrerade delar av verksamheten och det pågår mycket patientnära psykiatrisk forskning som bedrivs av flera olika yrkesgrupper. Sektionen Barn- och ungdomspsykiatri svarar för specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård till personer i åldrarna 0–18 år i Uppsala län med öppenvårdsmottagningar för närvarande i Uppsala och Enköping. Vår slutenvårdsavdelning, akutmottagningen och ätstörningsmottagningen är belägna på Akademiska sjukhuset i psykiatrins hus.

Den neuropsykiatriska enheten är indelad i ett bedömning-/utredningsteam och två behandlingsteam. Mottagningen är centralt belägen. Kommer du med tåg eller buss så tar det ca 5 minuter att gå till mottagningen. Vi flyttade in i nyrenoverade lokaler i maj i år och vi har tillgång till en takterrass.
 Som läkare inom BUP kommer du att ingå i sektionens läkargrupp med goda möjligheter till kontinuerlig kompetensutveckling, kollegialt stöd och subspecialisering inom olika områden av barn- och ungdomspsykiatri.

Ditt uppdrag

I dina arbetsuppgifter ingår att genomföra psykiatrisk diagnostik samt bedömnings- och behandlingsarbete i team med bland annat psykologer, sjuksköterskor, kuratorer, arbetsterapeuter och skötare. Utifrån intresse kan placering i utrednings- och/eller behandlingsteam anpassas. I arbetet ingår även undervisning och handledning av studenter och ST-läkare.

Dina kvalifikationer

Vi söker en legitimerad läkare med specialistkompetens i barn- och ungdomspsykiatri. Forsknings- och undervisningserfarenhet är önskvärt men inget krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, goda ledaregenskaper samt god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid på en arbetsplats i fina lokaler och med härliga kollegor. Jour- och beredskapsarbete ingår. Tillträde enligt överenskommelse. Innan eventuell anställning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregister att göras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Anneli Blom Sektionschef, anneli.blom@akademiska.se
Marcus Westin, överläkare, tel. 018-611 36 79
Helena Eriksson, biträdande sektionschef tel. 018-611 79 18
Facklig kontaktperson UAL nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.

De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.