Dietist med intresse för geriatrik och stroke

Sista ansökningsdag 2021-08-15
Arbetsplats Verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS688/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Du kommer att ha din grundplacering vid verksamhetsområde rehabilitering och smärtcentrum, på Dietistmottagningen där ca 25 st dietister arbetar tillsammans och deltar i kunskapsutveckling. 
  
Att vara dietist på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt teamarbete, där vi stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Du kan räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter. Introduktionen kommer att anpassas efter dina behov.

Ditt uppdrag

Tjänsten innebär två huvudsakliga arbetsområden:
Nutritionsbehandling inom akut stroke och strokerehabilitering samt nutritionsbehandling inom geriatrisk slutenvård och öppenvård.

På strokeavdelningen vårdas vuxna patienter >18 år med misstänkt eller bekräftad stroke. Här finns det interdisciplinära teamarbetet, dietisten ingår i teamet och är högst involverad tidigt i nutritionsomhändertagandet vid akut stroke. Arbetet består framför allt av avdelningsarbete med stort fokus på enteral och parenteral nutritionsbehandling samt kost med anpassad konsistens.

Geriatriken bedriver en bred vård och behandling som spänner mellan akut omhändertagande till rehabilitering och utskrivningsplanering. På avdelningen geriatrisk ortoped och strokeavdelning vårdas och rehabiliteras äldre patienter som nyligen har opererats för frakturer samt höft- och ledproteser eller som drabbats av stroke och behöver ytterligare rehabilitering.  Avdelningspersonalen arbetar i team med patienten i fokus för att kunna anpassa åtgärder och planering till individens behov. Stort fokus läggs på avdelningsarbetet men även öppenvårdskontakter inom geriatrikmottagningen förekommer.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad dietist. Har du erfarenhet av nutritionsbehandling inom geriatrik och/eller strokevård ser vi det som meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du bör ha god förmåga att förutsättningslöst samarbeta med olika professioner, ha god organisationsförmåga, god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt intresse för utvecklingsarbete. Du bör känna dig bekväm med att fatta självständiga beslut och prioritera bland arbetsuppgifter.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett föräldravikariat på 100% med tillträde 2021-08-16 eller enligt överenskommelse t.o.m. 2022-08-31. Du får fri tillgång till träning på Friskhuset, där vi samlat allt från gym och gruppträning till personliga hälsoprogram och ett brett utbud av kurser inom friskvård och hälsa. Här finns även tillgång till fysioterapeut/sjukgymnast, kostrådgivning samt konditions-och styrketest. Vi har dessutom tillgång till en ergonom och till massage.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

 Avdelningschef Nicola Ingvast 018- 611 43 73
 Gruppchef Nina Backholm 018- 611 97 34
 Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00
  

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.
  
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.