Sjuksköterska till barnneurologmottagningen, inriktning epilepsi

Sista ansökningsdag 2021-08-31
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS693/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På barnneurologmottagningen tar vi emot barn och ungdomar från hela Uppsala-Örebro sjukvårdsregion men även barn från övriga Norrland. Vi utreder och handlägger barn och ungdomar med neurologiska sjukdomar och/eller funktionsnedsättningar. Inom sektionen bedrivs akutvård, medicinska utredningar, rehabiliterings/habiliteringsutredningar samt ges medicinska och paramedicinska behandlingar.

Vi finns på vån 1 i Barnsjukhuset och är en av barnsjukhusets  specialistmottagningar. Vi har ett nära samarbete med Akademiska barnsjukhusets övriga enheter. Här arbetar barnneurologer, barnsjuksköterskor, undersköterskor och epilepsisjuksköterska. Vi har även samarbete med neurokirurger, klinisk genetik och fysioterapeuter som regelbundet träffar patienter på mottagningen.

Ditt uppdrag

På barnneurologen möter du barn och ungdomar som har en sjukdom eller förvärvad skada i centrala nervsystemet. Här träffar du patienter och familjer som behöver stöttning och information om medicinering, säkerhet och behandling. Du ger även telefonrådgivning, tar emot egna besök och deltar vid läkarbesök. Mottagningen samarbetar även med skolor och förskolor för rådgivning och information om tex epilepsi.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistsjuksköterska med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdom. Vi ser det som meriterande men inget krav om du har tidigare erfarenhet från barnneurologi/epilepsivård, liksom erfarenhet från att arbeta i mottagningsverksamhet.

Du som ännu inte tagit din specialistsjuksköterskeexamen, men är intresserad, du är också välkommen att söka.

Din kompetens

För denna roll söker vi dig som trivs att arbeta självständigt men även i team. Du bör ha en god kommunikativ förmåga då du träffar barn och ungdomar med olika förutsättningar. Du är trygg i din roll som sjuksköterska och har förmågan att se helheten. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vikariat 50% vid barnneurologmottagnigen, önskar du högre tjänstgöringsgrad finns det inom vår sektion. Start enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Har du frågor angående tjänsten eller vill komma och hospitera hos oss är du varmt välkommen att kontakta:

Avdelningschef Monica Axelsson 018-611 39 70
Facklig kontakt Vårdförbundet Alma From nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.