IT-tekniker Nätverk

Sista ansökningsdag 2021-08-31
Arbetsplats IT centrum
Förvaltning Resurscentrum Region Uppsala
Referensnummer LRC19/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Inom IT-centrum arbetar idag ca 160 engagerade och kunniga medarbetare fördelade på fyra avdelningar; Drift, Verksamhetsstöd, Tekniska plattform och Support. IT är sammansatt av medarbetare med skiftande kompetens som spänner över ett systems hela livscykel. IT-stödet är idag en viktig del av Region Uppsalas verksamhet.

Informationsteknik spelar en allt större roll inom hälso- och sjukvården och idag är olika IT-lösningar en naturlig del av sjukvårdens vardag. Genom funktionell teknik kan resurser i vården användas effektivare och genom tekniken kan vi verka för en hög vårdkvalitet i vår region.

Ditt uppdrag

Primärt kommer du att arbeta som IT-tekniker inom vår datakommunikationsgrupp med inriktning nätverks¬infrastruktur. Du kommer att ingå i ett team som ansvarar för vår nätverksinfrastruktur där du kommer att vara med och påverka de val som Region Uppsala gör inom nätverksinfrastrukturlösningar.

Med anledning av de höga krav på robusthet och tillgänglighet som finns på vår plattform, förväntas du jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet vilket också innebär att dokumentera, omvärldsbevaka, samt att ta fram och underhålla tekniska lösningar.

Arbetet innebär att underhålla vår nätverksinfrastrukturs stöd för olika servertyper, tjänster, funktioner, och programvaror vilket kan innebära att du behöver kunna föra dialoger med externa leverantörer.


Inom Region Uppsala har vi huvudsakligen en Ciscobaserad miljö. På serversidan arbetar vi primärt med Windows Server, men även Linux-baserade system förekommer.

I arbetet ingår att:
* tekniskt underhålla och utveckla vår nätverksplattform med tillhörande nätinfrastruktur
* övervaka, felsöka och avhjälpa fel- ta fram och underhålla dokumentation
* medverka vid utvärdering och införande av nya moduler/system
* medverka vid upphandlingar- livscykelhantering

Dina kvalifikationer

För att lyckas i denna roll behöver du vara kommunikativ och kvalitetsfokuserad. Vi vill att du har en gedigen bakgrund inom IT och ett genuint teknikintresse med ett stort ansvarstagande för funktion.

Vidare har du:
* Minst 5 års erfarenhet av system, tjänster, och infrastruktur med koppling till nätverk.
* Mycket god erfarenhet av att arbeta med stora komplexa nätverkslösningar och motsvarande stödverktyg.
* God kunskap om Software Defined Networking och andra metoder för nätverksautomation. Exempelvis; Cisco DNA, Juniper Contrail, VMware NSX, Terraform, Ansible, Python-Napalm, etc.

Förståelse för verksamheten och dess behov och att ha en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper. Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn samtidigt som samarbete över grupp- och avdelningsgränser är en självklarhet.

Utbildning / Erfarenhet

Vi ser att du som söker har en högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kompetens och minst 5 års arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter, gärna inom offentlig verksamhet. Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt vana av att läsa arbetsrelaterad information på engelska och att få support på engelska.

Vi söker dig som är kvalitetsmedveten, service- och lösningsinriktad och har egenskaper som starkt kundfokus, flexibilitet, vana att arbeta i projektform och som alltid ser till kundnyttan samt gillar samarbete.

Du bör vara ITIL-certifierad och du bör även ha kompetens inom Microsoft System Center-familjen.

Krav:
* Högskoleutbildning eller motsvarande inom IT
* Arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter
* Du har erfarenhet av projektarbete
* Förutom svenska talar och skriver du engelska
* Mycket god erfarenhet av Software Defined och fysisk nätverksinfrastruktur
* God erfarenhet av andra nätverksplattformar
* Mycket god kunskap om nätverksinfrastruktur som routrar och switchar
* Erfarenhet av att scripta i PowerShell eller andra scriptspråk i Windowsmiljö

Meriterande: 
* är erfarenhet av IT upphandling i offentlig verksamhet

För den intresserade medarbetaren finns stora möjligheter till en mycket stimulerande arbetsmiljö med goda personliga utvecklingsmöjligheter.

Vi erbjuder

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Tjänsten är heltid, tillsvidare anställning inom Region Uppsala. Nattarbete/beredskap kan förekomma.

För fackliga representanter kontakta Region Uppsala växel.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Din ansökan vill vi ha senast den 31 augusti 2021.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Resurscentrum Region Uppsala

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena ekonomi- och personaladministration, IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.