Investeringscontroller

Sista ansökningsdag 2021-08-15
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS697/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi erbjuder ett spännande och stimulerande arbete på en av Uppsalas största arbetsplatser där du ingår i ett team på 15 personer inom verksamhetsstyrning. Enheten samlar alla processledaransvariga för Akademiska sjukhusets olika processer inom ekonomi och marknad. Enheten består av 15 kvalificerade ekonomer med en bred erfarenhet samt specialkompetens inom respektive område. Processledarna arbetar i ett högt tempo och stort eget ansvar för sina processer under ledning av sjukhusets chefscontroller.  

Ditt uppdrag

Rollen som processledare för investeringsprocessen innebär att du självständigt genomför och utvecklar investeringsprocessen gällande medicinteknisk utrustning och övrig lös utrustning. Du är också sjukhusets ekonomiska representant i vår fastighetsinvesteringsprocess där det framöver ligger en del större om/nybyggnationer. I rollen ingår även ansvar för budget och prognos gällande hyror, servicetjänster och avskrivningar. Du är också sjukhusets representant i upphandlingsfrågor gentemot vår upphandlingsenhet. Rollen innebär också att man är medlem i regionens försäkringsråd som hanterar regionens försäkringsfrågor. Vi är inne i en process att nå ekonomi i balans där vi genomför ett stort förändringsarbete med fokus på att få ner våra kostnader där denna roll har en stor betydelse. I mån av tid och intresse finns också möjlighet att utvecklas inom områdena inköpsprocess, beslutstödsprocess, allmän processutveckling samt kalkylering.

Du har förmåga att arbeta självständigt såväl i ett stöd till sjukhusets ledning och verksamheter som till externa kunder, samarbetspartners och i förekommande fall till den politiska ledning och landstingets ledning. Du har lätt för att uttrycka dig både i tal och skrift.

Dina kvalifikationer

Du som söker är civilekonom eller motsvarande med minst fem till tio års arbetslivserfarenhet. Du trivs med att samarbeta med andra professioner och att jobba självständigt. Då rollen innebär ett stöd till alla sjukhusets verksamhetsområden behöver du vara självständig, lyhörde, serviceinriktad, flexibel, kunna hantera tidspress och höga krav från samarbetsparter. Du kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift och du är en god pedagog och kommunikatör. Vi förutsätter att du har erfarenhet att arbeta i en komplex systemmiljö med affärssystem, BI-system och Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av investeringsprocesser, fastighetsfrågor, upphandlingsfrågor, avtal, kalkylering, besparingsprocesser samt förhandlingsvana.

Din kompetens

Personlig mognad - Du är trygg, har självinsikt och har en förmåga att skilja på det personliga och professionella.
Självgående - Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare på ett strukturerat sätt.
Samarbetsförmåga - Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
Tydlig - Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram, du påminner och följer upp.
Ekonomisk medvetenhet - Du förstår och fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv.
Helhetssyn - Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Chefscontroller Thomas Lennartsson, thomas.lennartsson@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.