Verksamhetsutvecklare konst

Sista ansökningsdag 2021-08-08
Arbetsplats Kulturutveckling
Förvaltning Kultur och bildning
Referensnummer KIL22/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Kultur och bildning arbetar med länsövergripande kultur- och folkbildningsfrågor genom egen verksamhet, bidrag och stipendier. Vi arbetar för att du som länsinvånare ska erbjudas ett rikt konstliv av hög kvalitet, att du ska få lust och möjlighet till att vara kulturellt delaktig, och att du ska erbjudas en attraktiv livsmiljö. För att nå målet ska Region Uppsala underlätta för professionella kulturskapare att verka i länet genom bättre villkor och förutsättningar. Regionen ska stimulera till ökad bredd och mångfald i länets konstliv och visa öppenhet för ny teknik, nya konstformer och konstartsövergripande arbetssätt. Region Uppsala ska främja internationalisering och gränsöverskridande möten samt bidra till att konst och kultur blir mer tillgängligt i hela länet. Regionen ska samverka med kommunerna till stöd för kulturskolorna, för att främja barns och ungas möjligheter till eget skapande och deltagande i kulturlivet. På enheten Kulturutveckling arbetar konsulenter inom dans, film, konst och teater samt bibliotekskonsulenter. Sjukhusbibliotekets bibliotekarier på Akademiska sjukhuset är också en del av vår enhet. 

Enhetens verksamhetsutvecklare inom konst kommer att vara föräldraledig från mitten av hösten 2021 och vi söker därför en ersättare under föräldraledigheten. 

Ditt uppdrag

Vid förvaltningen Kultur och bildning finns en verksamhetsutvecklare inom konst som på heltid stärker, främjar och utvecklar bild-och formområdet i länet. Kvaliteten har utvecklats betydligt och nätverk för länets kommuner har byggts upp för att stärka infrastrukturen och förutsättningarna för bild- och formområdet i hela länet. Ett ökat fokus ligger på projekt som når länets alla invånare och som ökar tillgänglighet och delaktighet. 

Detta genomförs genom samverkan mellan civilsamhället och för uppdraget relevanta samarbetspartners. Uppdraget innebär också att erbjuda relevant fortbildning för utställningsarrangörer, tjänstepersoner och professionella bild- och formkonstnärer. Ett utvecklingsarbete pågår för att stärka aktörer som arbetar med konstpedagogik.  

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen inom kulturområdet med inriktning mot konst eller humaniora. Du är väl förtrogen med konstområdet och vi ser gärna att du har ett särskilt intresse för samtidskonsten. Du har erfarenhet av att arbeta i en samordnande funktion och har drivit processer självständigt. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. 

Det är meriterande att ha erfarenhet av kulturpedagogiskt arbete för barn och unga. Erfarenhet av att ha arbetat i offentlig förvaltning är också meriterande. 

B-körkort är ett krav då tjänsten arbetar mot hela länet.

Din kompetens

Du är självgående, relationsskapande, strukturerad, initiativtagande, kreativ och har en god förmåga att samarbeta. Du har specialistkompetens inom konst. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett vikariat på heltid under cirka ett år med tillträde 1 oktober 2021 eller enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Du som vill veta mer om tjänsten är varmt välkommen att kontakta Charlotte Åstrand, enhetschef Kulturutveckling, på mail charlotte.astrand@regionuppsala.se eller på telefon 0706-38 68 06.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan innehållandes CV och personligt brev via länken nedan. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är den 8 augusti.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Kultur och bildning

Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola, Strategiska enheten, Verksamhetsstöd samt konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.