Inköpssamordnare/controller

Sista ansökningsdag 2021-08-20
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS700/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi erbjuder ett spännande och stimulerande arbete på en av Uppsalas största arbetsplatser där du ingår i ett team på 15 personer inom verksamhetsstyrning. Enheten samlar alla processledaransvariga för Akademiska sjukhuset inom ekonomi och marknad. Enheten består av 15 kvalificerade ekonomer med en bred erfarenhet samt specialkompetens inom respektive område. Processledarna arbetar i ett högt tempo och tar stort eget ansvar för sina processer under ledning av sjukhusets chefscontroller. Vi söker nu en erfaren controller med inriktning att identifiera, genomföra och följa upp besparingsåtgärder främst inom området inköp och upphandling men även inom andra områden på sjukhuset.

Ditt uppdrag

Rollen som processledare innebär att du självständigt genomför och utvecklar åtgärder i inköpsprocessen, upphandlingar med flera områden som leder till lägre kostnader på både kort och lång sikt. Rollen är delvis ny så det finns möjligheter att forma rollen i dialog med chefscontroller i syfte att hitta besparingsåtgärder. Vi är inne i en process att nå ekonomi i balans där vi genomför ett stort förändringsarbete med fokus på att få ner våra kostnader och här förväntas denna roll få en stor betydelse. I mån av tid och intresse finns också möjlighet att utvecklas inom områdena beslutstödsprocess, allmän processutveckling, kalkylering samt statsbidrag. Rollen innebär många kontaktytor med sjukhusets chefer, vårdpersonal, Regionens upphandlingsenhet samt anpassning till en politiskt styrd organisation.

Din bakgrund har du som controller i processarbete, besparingsprogram, inköpsprocesser, logistikplanering, flödesoptimering, produktkalkylering, förhandling eller motsvarande. Du har förmåga att arbeta självständigt såväl som stöd till sjukhusets ledning och verksamheter som till externa kunder, samarbetspartners och i förekommande fall till den politiska ledning och Regionens ledning. 

Dina kvalifikationer

Du som söker är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års arbetslivserfarenhet. Du trivs med att samarbeta med andra professioner och att jobba självständigt. Då rollen innebär ett stöd till alla sjukhusets verksamhetsområden behöver du vara självständig, lyhörd, serviceinriktad, flexibel, kunna hantera tidspress och höga krav från samarbetsparter. Du kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift och du är en god pedagog och kommunikatör. Vi förutsätter att du har erfarenhet från att arbeta i en komplex systemmiljö med affärssystem, BI-system och Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet från sjukhus, läkemedelsindustrin eller liknade verksamheter.

Din kompetens

Personlig mognad - Du är trygg, har självinsikt och har en förmåga att skilja på det personliga och professionella.
Självgående - Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare på ett strukturerat sätt.
Problemlösande analysförmåga - Du behärskar komplexa frågor och har förmågan att analysera och lösa komplicerade problem.
Samarbetsförmåga - Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
Tydlig - Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram, du påminner och följer upp.
Ekonomisk medvetenhet - Du förstår och fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv.
Helhetssyn - Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Chefscontroller Thomas Lennartsson, thomas.lennartsson@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.