Servicetekniker IT drift

Sista ansökningsdag 2021-08-23
Arbetsplats IT centrum
Förvaltning Resurscentrum Region Uppsala
Referensnummer LRC20/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Gruppen System- och Serverdrift inom IT Drift består av 19 medarbetare varav sex är servertekniker som hand har de ca 1 400 servrar merparten av dem virtuella. Bland de system som vi arbetar med finns allt från administrativa system till t ex vårdsystem.

Nu söker vi dig som vill ta rollen som servertekniker.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta med att:
• Övervaka servermiljön i SCOM
• Göra installationer
• Felsöka och avhjälpa fel
• Delta i projekt som serverspecialist
• Samarbeta med kollegor på övriga avdelningar och leverantörer

Inom Resurscentrum använder vi primärt Microsoft SQL Server som databashanterare. Verksamheten täcker in hela länet med datanät som spänner från Bålsta till Skutskär och baseras i huvudsak på produkter från Cisco. På lagringssidan har vi lösningar från HP och IBM. På serversidan arbetar vi primärt med operativsystemen Windows Server men även Linux. Vi arbetar huvudsakligen i en Windowsbaserad klientmiljö. Region Uppsala arbetar enligt förvaltningsmodellen PM3.

Beredskap kan komma att ingå.

Dina kvalifikationer

Du har IT-utbildning på lägst gymnasienivå samt ett par års relevant arbetslivserfarenhet. Kunskaper i aktuella versioner av Windows Server är ett krav. Grundläggande kunskaper inom Linux (Redhat) server liksom erfarenhet av VMware är meriterande.

Din svenska är mycket god och du uttrycker dig även väl på engelska i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och vänder oss till dig som är lösningsinriktad, kvalitetstänkande och ser det som positivt att samarbeta med andra kompetenser inom IT-området.

Systemen vi underhåller och supporterar har höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet varför du förväntas jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper. Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn. Samarbete över avdelnings- och gruppgränser är en självklarhet och vi ser att du som person är kvalitetsmedveten samt service- och lösningsinriktad.

Vi erbjuder

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Ev. frågor om tjänsten besvaras av Ronnie Johannesson, 018-617 38 18
Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Sista ansökningsdag för denna tjänst är 23 augusti 2021.
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Resurscentrum Region Uppsala

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena ekonomi- och personaladministration, IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.