Psykolog till barn- och ungdomspsykiatri

Sista ansökningsdag 2021-08-04
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS702/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen för Barn- och ungdomspsykiatri riktar sig till barn och ungdomar i åldrarna upp till 18 år och omfattar både öppen- och slutenvård. Affektiva enheten för barn- och ungdomspsykiatri är en öppenvårdsmottagning som tar emot barn och ungdomar med problematik som depression, ångestsyndrom som t ex PTSD och OCD, självskadebeteende, bipolärt syndrom och psykos. Vår enhet består av fem team:  två team behandlar personer med depression och ångest och de tre övriga är ett bipolär- och psykosteam, ett DBT team och en könsidentitetsmottagning. På mottagningen finns även en grupp som behandlar personer med missbruk och samtidig psykiatrisk problematik. 

Vi söker nu en psykolog med kompetens och intresse av att behandla patienter med OCD.  

Ditt uppdrag

BUP:s uppdrag är att behandla patienter med OCD. En del av dessa är komplexa och har ofta en hög samsjuklighet. De svåra tillstånden kräver intensiva insatser och i dessa ärenden är man om möjligt mer än en behandlare som arbetar med patienten. Du kommer framförallt att arbeta med behandling, individuellt såväl som i grupp, och med bedömningar. Arbetet är teambaserat där flera professioner ofta samarbetar i ett ärende. Fokus är patienten i dess kontext varför samverkan med familj, skola, socialtjänst och övriga vårdgrannar är en naturlig del av arbetet.  

Som nyanställd hos oss får du en mentor och introduktionsveckor. Du får också regelbunden KBT handledning. Mottagningen eftersträvar att arbeta evidensbaserat och utifrån standardiserade vårdprocesser. Då vi verkar på ett universitetssjukhus har vi medarbetare på mottagningen som forskar. Det förekommer också både interna och externa utbildningar. 

Din kompetens

Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är legitimerad KBT-psykolog gärna specialist eller med psykoterapeututbildning. Du är inte bara en skicklig psykolog, utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en god arbetsmiljö. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid, tillträde 2021-07-01 eller efter överenskommelse. Sedan maj 2021 har vi flyttat tillbaka till nyrenoverade lokaler på Kungsgatan.  Arbetstiden är förlagt dagtid mån-fre. Inför tillsättning kommer utdrag från Misstanke- och belastningsregister att tas. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Enhetschef Susanna de Connick 018-617 1606 
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.