Specialistläkare till ambulanssjukvården

Sista ansökningsdag 2021-08-22
Arbetsplats Verksamhetsområde ambulanssjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS706/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Ambulanssjukvården, Akademiska sjukhuset, består av länets ambulansverksamhet med stationer i Enköping/Bålsta, Uppsala/Huddunge/Knivsta, Tierp/Skutskär och Östhammar. Ambulanssjukvården svarar för samtlig ambulanssjukvård för länets 385 000 invånare. I verksamhetsområdet ingår också sjukvårdens larmcentral.

Ditt uppdrag

Verksamheten har tilldelats statsbidrag som sträcker sig över tre år. Dessa skall gå till dels insatser som utvecklar ambulanssjukvård men även för att reducera insatstider och kompetenshöjande åtgärder. Arbetsuppgifterna består dels av medicinskt utvecklingsarbete inom olika områden men också till viss del kliniskt arbete samt undervisning. Du kommer även att ha kontakt med en rad verksamheter och organisationer inom som utom region Uppsala.

Dina kvalifikationer

Du som söker är leg läkare med lämplig specialistutbildning inom tex anestesi och intensivvård, allmänmedicin eller internmedicin. Även andra specialistinriktningar är av intresse. Du tycker om att instruera och att hålla föredrag där du har god pedagogisk förmåga. Som person är du utåtriktad, engagerande, har god samarbetsförmåga samt en stor portion ödmjukhet. Du tycker om att självständigt driva och utveckla projekt och har ett stort intresse för prehospital sjukvård.

Vi erbjuder

Projektanställning på 50% tom 23-12-31. Kliniskt arbete i ambulans och på larmcentral kan komma att ingå. Tillträde enligt överenskommelse. En förutsättning för anställning är att verksamheten beviljas statsbidragen där 2021 är klart. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Per Andersson, 018 611 31 14
Ambulansöverläkare David Smekal 018-611 92 92
facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. 
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis.  

Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.