Biträdande verksamhetschef ambulanssjukvården

Sista ansökningsdag 2021-08-11
Arbetsplats Verksamhetsområde ambulanssjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS710/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Ambulanssjukvården, Akademiska sjukhuset, består av länets ambulansverksamhet med stationer i Enköping/Bålsta, Uppsala/Huddunge/Knivsta, Tierp/Skutskär och Östhammar. Ambulanssjukvården svarar för samtlig ambulanssjukvård för länets 385 000 invånare. I verksamhetsområdet ingår också Sjukvårdens larmcentral med samma upptagningsområde.

Ditt uppdrag

Vi söker nu en biträdande verksamhetschef till ambulanssjukvården, Akademiska sjukhuset. Verksamheten har ca 240 medarbetare som är ambulanssjukvårdare och sjuksköterskor. Till din hjälp har du verksamhetschef samt den övriga staben för länet med ambulansöverläkare, MLA för larmcentralen, avdelningschefer, IT/Sambandsansvarig samt utbildningssjuksköterskor och verksamhetsutvecklare.

Som biträdande verksamhetschef ansvarar du för medarbetare inom FoU enheten inklusive projektanställda och doktorander, ekonomi, arbetsmiljö och det medicinska kvalitetsarbetet inom verksamheten i samarbete med FoU enheten. Några andra mindre arbetsuppgifter kommer också ingå. I uppdraget ingår också att utveckla samarbetet med såväl externa som interna samarbetspartners. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska eller läkare med erfarenhet från prehospital sjukvård. Du är eller har varit chef. Som person är du utåtriktad, engagerad och har stor samarbetsförmåga. Du bör ha förmåga att självständigt driva och utveckla viktiga frågor samt ha en stor portion av ödmjukhet. Det är meriterande om du har kunskap om verksamheten och kännedom om de lokala förhållandena. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har gått regionens interna chefsprogram eller motsvarande.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning inom din profession kombinerat med tidsbegränsat chefsförordnande. Omfattning 50%. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdag. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Per Andersson, 018-611 31 14

Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00
Vårdförbundet: Mikael Frohm
Kommunal: Thord Lundberg,

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.