Farmaceut till Läkemedelsförsörjningen på Akademiska sjukhuset

Sista ansökningsdag 2021-08-15
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen, läkemedel och farmaci
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS711/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Läkemedel och farmaci, med ca 80 anställda, utgör Akademiska sjukhusets sjukhusapoteksfunktion och består av enheterna läkemedelsförsörjningen, läkemedelsberedningen och klinisk farmaci.

Från 2019 har flera tjänster tagits över i egen regi bl.a. läkemedelsservice, cytostatikaberedning, och vätskevagnsservice. Akademiska sjukhusets läkemedelsförsörjningen står inför fortsatta förändringar. Dagens försörjningsmodell av läkemedel till sjukhuset är under förändring och inom projektet SELK, Säker och effektiv Läkemedelskedja, pågår implementering av läkemedelsautomater på sjukhuset samt projektering för införande av dosdispensering till inneliggande patienter. Då den nya försörjningsmodellen implementeras kommer Läkemedelsförsörjningens uppdrag att förändras mot att sköta läkemedelsautomater, dosdispensering samt uppbyggnad av ett eget lager och tillhörande system.

Ditt uppdrag

Dina huvuduppgifter kommer initialt att innefatta arbete med Läkemedelsservice (LMS) till sjukhuset som innebär att du tillsammans med kollegorna i LMS-gruppen ansvara för att ett bassortiment av läkemedel finns tillgängligt på plats i läkemedelsrummen på ett 50-tal avdelningar. Tjänsten kommer mer och mer att inrikta sig på kvalitetsarbete med fokus på rutiner för olika arbetsuppgifter (exempelvis läkemedelsautomater och sjukhusapotekslager) inom läkemedelsförsörjningen.

Din kompetens

Du är legitimerad apotekare eller receptarie. Tidigare erfarenhet av kvalitetsarbete, läkemedelsansvarig på apotek, GMP, eller liknande roller är meriterande. Det är en fördel om du bra kunskaper i Office-paketet och har lätt att lära dig olika program samt system.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Vi söker en person som vill arbeta med kvalitetsarbete i en verksamhet som är under utveckling. Som person ser vi gärna att du tar initiativ och sätter igång aktiviteter som ger resultat. Du tar ansvar och driver dina processer på ett strukturerat sätt mot uppsatta mål. Slutligen ser vi att du trivs med att arbeta med andra människor, är lyhörd, drivs av att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning, Omfattning 100%.

Tillträde september 2021 eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Bäckman, chef för Läkemedelsförsörjningen, 0772 - 149102.

Facklig företrädare
Catherine Duarte Martins 070 - 6115233 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.