Biträdande sjukhusdirektör

Sista ansökningsdag 2021-08-15
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS713/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vår verksamhet Akademiska sjukhuset erbjuder specialiserad och högspecialiserad vård lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Tillsammans med våra samverkanspartners följer vi patienten längs hela vårdkedjan även utanför vårt sjukhus. Vi är ett ledande universitetssjukhus i Sverige med fokus på bästa kliniska utfall för patienten. Sjukvårdens kvalitet, vårt nära samarbete med Uppsala universitet och vårt starka life science kluster är basen för vår internationellt konkurrenskraftiga kliniska forskning och utbildning. Akademiska sjukhuset har många olika roller – länssjukhus, specialistsjukhus, utbildningssjukhus och forskningssjukhus. I vardagen flyter de olika rollerna ihop. På så sätt uppstår förutsättningen för, och förklaringen till, den erfarenhet, den kompetens och omtanke som finns här.

Akademiska sjukhusets vision är att vara det ledande universitetssjukhuset som skapar störst värde för patienterna.

Ditt uppdrag

Som biträdande sjukhusdirektör är du sjukhusdirektörens förlängda arm i en rad sjukhusövergripande frågor. Förutom att delta i sjukhusledningen och övrig styrning av sjukhuset verksamhet så har du det övergripande ansvaret för produktionsfrågor inom sjukhuset. Du leder och utvecklar sjukhusets operations- och slutenvårdsråd samt bereder frågor från råden till sjukhusledningen. Du är också ansvarig chef för Produktionsavdelningen, Läkemedel och farmaci, Medicinsk teknik och fysik samt Arbets- och miljömedicin.

Dina kvalifikationer

Du har gedigna dokumenterade medicinska kunskaper. Erfarenhet av  forskning är meriterande, likaså erfarenhet av vårdproduktion och verksamhetsutvecklingsfrågor. Du har erfarenhet av arbete som chef och ledare inom hälso- och sjukvårdssektorn och en förmåga att skapa förtroende, bygga nätverk och samverka. Vidare har du en förmåga att på ett förtroendeskapande sätt kommunicera komplexa frågor på olika nivåer, både inom och utanför organisationen. Du är tydlig i ditt ledarskap och du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling. Du är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Om du som ledare kan leva upp till våra kärnvärden; skickliga, ödmjuka och långsiktiga så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder

En tillsvidare anställning med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen, tel: 018-611 13 42
HR-direktör Anna Wadenhov (från vecka 29), tel: 018-611 31 51
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.