Enhetschef måltidsservice

Sista ansökningsdag 2021-08-31
Arbetsplats Serviceavdelningen
Förvaltning Fastighet och service
Referensnummer LSU14/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Förvaltningen Fastigheter och service inom Region Uppsala ska i samband med införande av ett nytt måltidssystem bygga upp en verksamhet som ska bemanna avdelningskök hos vårdavdelningar med inlagda patienter på Akademiska sjukhuset och andra vårdavdelningar inom Region Uppsala. I ett fyrtiotal kök ska den nya verksamheten bedrivas alla dagar i veckan. Personal som arbetar i avdelningsköket har en viktig roll i måltidsarbetet på avdelningen och ska tillsammans med vårdpersonal arbeta för att patienter erbjuds personcentrerade måltider och att maten utgör en del av vården. 

För att driva verksamheten rekryterar vi nu en enhetschef till Serviceavdelningen och kommer därefter rekrytera arbetsledning och medarbetare för utförande av tjänsterna.

Ditt uppdrag

Initialt är ditt uppdrag som enhetschef att rekrytera och bygga upp organisationen Måltidsservice. Vi räknar med att enheten består av ca 80 tjänster när den är fullbemannad. Du ansvarar för implementeringen av nya måltidssystemet och nytt arbetssätt med måltidspersonal på avdelningarna tillsammans med serviceförvaltare, underleverantör och kunder (vårdavdelningar). Tillsammans med dina framtida gruppchefer ska du ansvara för att driva och löpande utveckla verksamheten.

Som enhetschef har du ansvar för ekonomi, personal och verksamhetsutveckling. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Serviceavdelningen och din arbetsplats är på Akademiska sjukhusets område.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har vidareutbildning inom vård, omsorg, restaurang eller livsmedel, alternativt lång erfarenhet av ansvar för större serviceverksamheter där någon av verksamheterna ovan ingår.

Du ska självständigt kunna bygga upp och leda en större verksamhet med fullt chefsansvar. Det är därför av stor vikt att du har erfarenhet av att självständigt leda större organisatoriska enheter med ansvar för personal, ekonomi och verksamhetsutveckling samt erfarenhet av att leda chefer. Du behöver vara väl bevandrad i personalfrågor och facklig samverkan. Verksamhetsutveckling, kvalitet och effektivitet är viktiga frågor varför god kunskap om organisatoriska och ekonomiska sammanhang är ett krav.

Mat på sjukhus utgör en del av den medicinska behandlingen och är en viktig patientsäkerhetsfråga. Som chef över måltidsservice behöver du ha kunskap, förståelse och intresse för patienters behov av rätt mat under vårdtiden. Extra kännedom om exempelvis FAMM, Livsmedelsverkets "Måltidsmodellen" och liknande är meriterande.

Som person är du flexibel, serviceinriktad, mål- och resultatorienterad samt har förmåga att lösa komplicerade frågor. Du är van att leda och motivera andra för att effektivt nå gemensamma mål och skapa engagemang och delaktighet. Helhetssyn behövs över alla led i organisationen och lyhördhet för kundernas behov.

Vi erbjuder

Utöver en tjänst där du är med och bygger upp en verksamhet från grunden får du förmåner som gör skillnad. Läs om Region Uppsalas förmåner här.

Vill du veta mer?

Är du intresserad och vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Björn Kardell på telefon 0767-24 89 67.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas telefonväxel på 018-611 00 00.

Vill du veta lite mer om Fastighet och service innan du söker? Se filmen om oss här!

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Sista ansökningsdag är 31 augusti, men urval och intervjuer sker löpande under augusti så skicka gärna in din ansökan så snart du kan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Fastighet och service

Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt och förvaltningen Fastighet och service är en viktig del i denna. Vi på Fastighet och service omsätter drygt en miljard kronor och är ca 260 medarbetare. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller en lokalyta på drygt 700 000 kvadratmeter, allt från nya avancerade vårdbyggnader till medeltida slott. Vi sköter även transporter och arbetar med logistiska lösningar inom Region Uppsala. De flesta av våra kunder finns inom hälso- och sjukvården och den största kunden är Akademiska sjukhuset. Vi lovar dig komplexa och utmanande arbetsuppgifter, många möten med intressanta människor och trevliga arbetskamrater som går till sina arbeten för att göra något viktigt! Vad är viktigt för dig?