Sjuksköterska med intresse för barn med funktionsnedsättningar

Sista ansökningsdag 2021-08-18
Arbetsplats Habiliteringens medicinska enhet
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH180/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Hej du sjuksköterska med intresse för barn med funktionsnedsättningar och som vill arbeta måndag - fredag

Vi söker dig som är sjuksköterska och som tillsammans med oss vill utveckla vårt arbete och få ett arbete som både är varierat och stimulerande. Vi erbjuder ett vikariat på heltid under ett år från augusti 2021 eller enligt överenskommelse, med möjlighet till förlängning

Du kommer att få goda möjligheter till yrkesmässig utveckling och kontinuerlig fortbildning och som medarbetare hos oss har du möjlighet att träna i det gym som finns i våra lokaler på Kungsgärdet.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och bra förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Ditt uppdrag

 I dina arbetsuppgifter ingår att:
• Ge råd och stöd i medicinska omvårdnadsfrågor till barn med funktionsnedsättning, deras anhöriga och nätverk.
• Vara en länk mellan patienten och hens nätverk och övrig sjukvård inom kommun och region.
• Fungera som en resursperson och konsult kring medicinska frågeställningar till habiliteringsenheternas medarbetare.
• Ge handledning och utbildning till anhöriga och personal.
• Delta i länsövergripande samarbete med de olika habiliteringsenheterna.
• Ge telefonrådgivning, administrera tidsbokning och genomföra mottagningsbesök.
• Ansvara för Hälso-och sjukvårdsfrågor på kommunens LSS-barnboenden.

Vår verksamhet

Habiliteringens medicinska enhet tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och är en länsövergripande specialistverksamhet. I enheten arbetar vi med att uppmärksamma och åtgärda medicinska komplikationer kopplade till funktionsnedsättningen. Det kan till exempelvis handla om sömnproblematik, svårigheter vid matsituationen eller psykisk ohälsa.

Vi har ett nära samarbete med personal inom habiliteringens tvärprofessionella enheter, samt med dietister som ingår i vår verksamhet på Medicinska enheten. Vi har även ett utvecklat samarbete med barnneurolog, ortoped och psykiatriker från Akademiska sjukhuset, med mottagning i habiliteringens lokaler.

I vårt uppdrag på medicinska enheten ingår även ansvar för hälso- och sjukvård för barn och ungdomar upp till 17 år vid länets kommunala boenden och korttidshem för barn och unga med funktionsnedsättning.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års erfarenhet. Det är viktigt att du har ett intresse för habiliteringens målgrupper och vi ser gärna att du tidigare arbetat med personer med funktionsnedsättningar. Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med, och har erfarenhet av, att arbeta i team men även att du har förmåga till självständigt arbete. Körkort är ett krav.

Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du är lyhörd och har en god pedagogisk förmåga och kan lätt skapa kontakt med både patienter, anhöriga och kollegor. Det är även viktigt att du har en vilja att utveckla verksamheten tillsammans med kollegorna på enheten.

Vill du veta mer?

Har du frågor så hör gärna av dig till verksamhetschef Magdalena Åslund, tel. 018-611 62 43.

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på din legitimation och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 18 augustii, men vi intervjuar fortlöpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1600 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom specialiserad habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.