Operationskoordinator med patientflöden som fokusuppdrag

Sista ansökningsdag 2021-08-31
Arbetsplats Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS717/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vid verksamhetsområdet klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi bedrivs specialiserad och högspecialiserad vård för patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet. Vi arbetar med utredning och diagnostik samt medicinsk och kirurgisk behandling av såväl urakuta neurologiska och neurokirurgiska tillstånd som kroniska sjukdomar i nervsystemet. Vi erbjuder vård till patienter från sju regioner i Mellansverige och erbjuder nationell högspecialiserad vård inom vissa områden till patienter från hela Sverige. Det komplexa uppdraget skapar bra förutsättningar för våra medarbetare och verksamheten att utvecklas.

Inom verksamhetsområdet arbetar drygt 450 medarbetare fördelat på tre vårdavdelningar: en dagvårdsavdelning, en neurointermediärvårdsavdelning, en neurointensivvårdsavdelning, en operationsavdelning och tre öppenvårdsmottagningar.

Vid verksamhetsområdet bedrivs parallellt med den kliniska verksamheten en hög aktivitet av forskning, utbildning och utveckling i nära samarbete med Uppsala universitet. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom neuro-området.

Ditt uppdrag

Vad innebär det att vara operationskoordinator med fokus på patientflöden på neuro?
Vi erbjuder dig ett varierande och spännande arbete där du tillsammans med två operationskoordinatorskollegor arbetar med den dagliga operationsplaneringen. Du planerar, prioriterar och samordnar resurser utifrån ett patientsäkert och resurseffektivt förhållningsätt. I din roll har du ett nära samarbete med våra operatörer, driftansvarig på operationsavdelningen och verksamhetsområdets avdelningar.

Dina arbetsuppgifter inom operationskoordinering innebär:
- Planering och bokning av akuta operationer, elektiv kirurgi och dagkirurgiska ingrepp via operationsplaneringssystemet Orbit.
- Ansvar för en samlad bild av vår väntelista, vårdgaranti och övriga tillgänglighetsparametrar.
- Att tillsammans med verksamhetschef säkerställa och optimera vårdflöden inom verksamhetsområdet för den operativa verksamheten i enlighet med verksamhetens krav och resurser.
- Delta i verksamhetens utvecklingsarbete avseende operationsflöden och produktionsplanering.

Ditt fokusuppdrag inom patientflöde innebär:
- Delta på verksamhetsområdets platsmöten.
- Ansvara för en samlad bild av verksamhetsområdets patientflöden.
- Att tillsammans med verksamhetschef säkerställa och optimera vårdflöden inom verksamhetsområdet.
- Delta i verksamhetens utvecklingsarbete avseende patientflöden.
- Följa och delta i planering av patienter med lång vårtid, så som tracheostomerade patienter som planeras ut till kommunen.

Ditt arbete kommer att vara självständigt, men med ett nära samarbete med kollegor och andra enheter. Du är anställd centralt på verksamhetsområdet och är direkt underställd verksamhetschefen. Utefter verksamhetens behov kan andra uppgifter och uppdrag delegeras från verksamhetschef.

Dina kvalifikationer

Du är utbildad undersköterska med några års erfarenhet av neurokirurgi eller koordinatorsuppgifter från annan opererande verksamhet. Du är driven, flexibel, nytänkande och tycker om varierande tempo och arbetsuppgifter. Du har lätt att se strukturer, har en blick för logistik och kan arbeta utifrån ett helhetsperspektiv. Du är skicklig på att planera, prioritera, organisera samt att fatta och genomföra beslut och därefter följa upp resultat. Då rollen har många kontaktytor och varierande samarbetsformer har du god kommunikations- och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper

Vi erbjuder

En tillsvidareanställning på heltid, dagtjänstgöring, tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Bitr. verksamhetschef Erika Steffansson 018-611 40 42, erika.steffansson@akademiska.se
Facklig kontaktperson för vårdförbundet nås via växeln 018-611 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervjuer och tillsättning kan komma att ske löpande, så vänta inte med din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.