Forskningssjuksköterska inom reumatologi

Sista ansökningsdag 2021-09-26
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS721/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vår verksamhet består av en stor öppenvård med en omfattande mottagningsverksamhet, en dagsjukvårdsavdelning för infusionsbehandlingar och polikliniska utredningar, samt reumarehab för poliklinisk rehabilitering i team. Vår slutenvård har sju vårdplatser för i huvudsak utredning och behandling av de reumatiska systemsjukdomarna, där ca 30–35 % utgörs av riks- och regionvård. Verksamheten har aktiv forskning inom flera olika projekt och vi deltar även i ett flertal läkemedelsprövningar. För närvarande är vi totalt 17 läkare, 21 sjuksköterskor och 13 undersköterskor fördelat på våra tre enheter. Reumatologin ligger väl samlad på sjukhuset i det nybyggda 100-huset.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta med forskningsstudier kring systemsjukdomar såsom SLE, Sjögrens syndrom, vaskulitsjukdomar och systemisk skleros, men också med läkemedelsstudier. Forskningssamarbete sker delvis med andra sektioner, huvudsakligen med njur- och lungmedicin. Ditt arbete kommer att innefatta patientkontakter, egna patientbesök med studiepatienter, provtagning, insamling och dokumentation av undersökningsresultat i studieprotokoll och i journal. Du kommer även ha ansvar för hantering och lagring av blodprover, hantering och administrering av studieläkemedel samt kalibrering av studieapparatur. Arbetet sker i samarbete med forskande läkare på kliniken, men även med forskare på Rudbecklaboratoriet och Biomedicinskt centrum. Utöver detta kommer du att ha kontakter med företrädare för läkemedelsbolag och apotek.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, har några års erfarenhet och gärna också intresse för reumatologi och forskning. En stor fördel är tidigare erfarenhet av arbete som forskningssjuksköterska och utbildning i Good Clinical Practice (GCP). Möjlighet finns för vidareutbildning inom området. God datorvana och goda kunskaper i engelska är viktigt. Tidigare erfarenhet av reumatologi är meriterande.  

Din kompetens

För tjänsten behöver du kunna arbeta självständigt, men också fungera väl i grupp, vara strukturerad, ansvarstagande och ha gott omdöme. Du ska också ha god förmåga till kommunikation med patienter och kollegor.

Vi erbjuder

Tillsvidareanställning på 100% som forskningssjuksköterska vid reumatologisektionen.
Arbetstid dagtid måndag-fredag. Tillträde 2021-10-01 eller enligt överenskommelse. Lön enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef: Karin Hjorton 018-6115394

Forskningsgruppledare:
Lars Rönnblom 018-471 45 05
Dag Leonard (huvudansvarig för kliniska prövningar) 018-471 45 34 och 018-611 53 99

Facklig kontaktperson: nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.