Läkare och medicinskt ledningsansvarig

Sista ansökningsdag 2021-09-24
Arbetsplats Ungdomsmottagningen i Uppsala city
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH315/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Välkommen att söka tjänsten som läkare på UM city och medicinskt ledningsansvarig läkare för ungdomsmottagningarna i Uppsala län

Vi söker dig som med engagemang och drivkraft vill vara en del av vårt team. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Ditt uppdrag

Vi söker en läkare på heltid som ska arbeta 50 % kliniskt med våra ungdomar på ungdomsmottagningen i Uppsala city samt ha det övergripande medicinska ledningsansvaret (MLA) på 50%. Ledningsansvaret omfattar alla ungdomsmottagningarna i Uppsala län, dvs idag 10 mindre mottagningar plus UM city som är den största.

I det kliniska arbetet ingår omhändertagande, utredning, bedömning, behandling och eventuellt vidareremittering av ungdomar som söker pga olika gynekologiska och andrologiska frågeställningar. Även bedömning och utredning av ärenden som rör annan sexuellt relaterad problematik, adolecensmedicin, STI eller psykiatri kan ingå i ungdomsmottagningsläkarens arbetsuppgifter.

Medicinskt ledningsansvarig (MLA) läkare ska samordna riktlinjer för den medicinska verksamheten i syfte att skapa en välfungerande organisation där resurserna utnyttjas på bästa sätt för att uppnå uppställda mål inom ramen för länets ungdomsmottagningsverksamhet. Patientsäkerhet och kvalitet skall alltid stå i fokus. MLA ansvarar också för att vården bedrivs i enlighet med gällande styrande dokument, vårdprogram, nationella och lokala riktlinjer samt fastställda rutiner. Du kommer också att arbeta konsulterande gentemot länets övriga ungdomsmottagningsläkare och ibland barnmorskor.

Du blir ett av verksamhetens ansikten utåt och ska representera ungdomsmottagningsverksamheten i Uppsala län i olika sammanhang, såväl regionala som nationella, där de medicinska frågorna diskuteras.

MLA samarbetar aktivt med verksamhetschef och verksamhetsutvecklare/samordnare och bidrar med medicinsk kompetens.

Allt som inkluderar utveckling av verksamheten välkomnas varmt. Finns intresse av att bedriva forskning finns goda möjligheter till det.

En viktig del av arbetet är att kunna möta ungdomar på ett icke dömande sätt, att stärka och bygga våra besökare genom stor respekt och ge god kunskap om kropp och knopp under de känsliga tonåren. Det salutogena arbetssättet måste genomsyra ditt arbete och stor hänsyn tas till tonåringens mognadsnivå, vilken social kontext som ungdomen befinner sig i samt ungdomens hälsa i stort.

Din kompetens

Du är troligen specialiserad inom gynekologi, allmänmedicin eller venereologi med några års erfarenhet av yrket. Då arbetet på ungdomsmottagning skär genom många kompetensområden kan vi vara öppna för sökande med annan bakgrund. Du har ett stort intresse för adolecensperioden och adolecensmedicin. Meriterande är andrologisk kunskap, sexologisk fördjupningsutbildning, erfarenhet av HBTQ+ frågor, multikulturell kompetens eller kännedom om barn- och ungdomspsykiatri (gärna inom NPF-området). Språket och kommunikationen är extra viktigt när ungdomar för första gången ska prata om det mest privata så din svenska måste vara god. Samtidigt är andra språkkunskaper en merit.

Som person ska du vara van vid att arbeta mycket självständigt. Du ska ha ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar, och vilja utveckla verksamheten. Du är trygg, kommunikativ, prestigelös och flexibel i din yrkesroll. Din förmåga till att kunna skapa förtroenden, kontakter och samarbete med ungdomar, kollegor, föräldrar och andra aktörer är mycket viktig. Vi fäster mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår verksamhet

Ungdomsmottagningarna i Uppsala län tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Sammanlagt finns det 11 ungdomsmottagningar i länet som alla riktar sig till ungdomar som söker hjälp på egen hand. Ungdomsmottagningen city ligger centralt beläget i ett bostadsområde i Uppsala ca 7 min promenad från centralstationen.

Vill du veta mer?

För mer information är du varmt välkommen att kontakta verksamhetschef Agneta Franzén Hermin på agneta.franzen.hermin@regionuppsala.se eller 018-611 11 33

Fackliga företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan, senast 24 september. Bifoga kopia på ditt utbildningsbevis, meritförteckning och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Urval och intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.