Sjuksköterska med intresse för lungmedicin, akutsjukvård och palliativ vård

Sista ansökningsdag 2022-01-31
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt- lungmedicin och klinisk fysiologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS176/2020
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Lungavdelningen är en avdelning inom verksamhetsområde hjärt- lungmedicin och klinisk fysiologi, avdelningen har 12 vårdplatser. Här kommer du att få ett varierat arbete där du får kombinera omvårdnad med akutsjukvård och palliativ vård. Du kommer få kunskaper inom andnings- och cancervård samt teknisk erfarenhet av olika andningshjälpmedel. Några av de vanligaste diagnoserna är kol, lungcancer, respiratorisk insufficiens, lungfibros, pneumothorax, tuberkulos, cystisk fibros och sömnapné. Till avdelningen hör också en dagvård där vi ger cytostatikabehandlingar och förbereder patienter för olika ingrepp, där har du möjlighet att arbeta när du fått lite mer erfarenhet av avdelningsjobbet.

Ditt uppdrag

Tillsammans med dina kollegor arbetar ni i tre vårdlag och som sjuksköterska ansvarar du för fyra patienter dagtid. Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter. Att vara sjuksköterska på lungavdelningen är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir också en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Vi har nära samarbete med våra läkare som finns på avdelningen under hela dagen. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanade arbetsuppgifter som ger dig en bred kompetens.

Dina kvalifikationer

Du är en legitimerad sjuksköterska med ett intresse för att vara med och utveckla vår verksamhet där patienten är i fokus. Har du tidigare erfarenhet inom akutsjukvård, lungsjukvård eller onkologi så är det meriterande men även du som är nyexaminerad är välkommen att söka. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi har fast/ individuellt schema. Det finns möjlighet att arbeta hel- eller deltid, rotation eller arbete endast nattetid. Vi har dock inget krav att du måste jobba natt. Vi erbjuder individuell inskolning under 4- 6 veckor beroende på erfarenhet. Som nyutexaminerad sjuksköterska kommer du också att ingå i sjukhusets kliniska utvecklingsår. Låter det intressant?

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?

Gruppchef Marina Ahlgren 018-611 64 29
Facklig kontaktperson, Vårdförbundet, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande så vänta inte med att skicka din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.