Sjuksköterska med intresse för akutsjukvård med inriktning infektion

Sista ansökningsdag 2021-12-31
Arbetsplats Verksamhetsområde infektion
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS154/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Infektionsavdelningen är en akutavdelning med 28 vårdplatser, varav 10 enkelrum för isolering. Det än spännande arbetsplats där vi vårdar patienter med svåra infektioner, smittsamma sjukdomar, tropikmedicinska sjukdomar och immunbristsjukdomar.

Arbetet på 30F erbjuder dig en lärorik miljö där vi i team samarbetar kring och med patienten. För dig som sjuksköterska innebär det att du får lära dig vården av den akuta patienten med infektionssjukdomar. Du lär dig prioritera dina arbetsuppgifter och ökar dina erfarenheter av infektionssjukvård i ett akut tillstånd. När du är redo får du intern vidareutbildning i infektionssjukdomar och vi ser gärna att du vill utvecklas i dina ledarkunskaper. Här vill vi satsa på utbildning av medarbetare och utveckling av verksamheten, allt i syfte att ge patienterna den senaste och bästa vården. Vi har under en tid haft covid-19 patienter som gjort att vi fått ställa om i verksamheten och tillsammans med teamet utvecklat vård och behandling. Verksamhetsområde infektionssjukdomar står inför en spännande utvecklings- och expansionsfas där vi söker fler engagerade sjuksköterskor som är redo att tänka nytt och bidra till en trevlig och ledande avdelning.

Ditt uppdrag

Vårt mål är att möta förväntningarna om en individanpassad vård av högsta standard. Vi är en innovativ och inkluderande verksamhet där du kommer att få vara delaktig i verksamhetens utveckling med stark förankring i värdebaserad vård. Att vara sjuksköterska på infektionsavdelningen innebär att vara en viktig del i ett team, där man tillsammans med andra professioner samarbetar prestigelöst för att utveckla och forma avdelningen. Vi arbetar aktivt med patientsäkerhetsfrågor och ständiga förbättringar för att erbjuda våra patienter den bästa vården, varför det är viktigt med ett nyfiket och lösningsorienterat förhållningssätt och ett professionellt bemötande. 

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, yrkeserfarenhet är meriterande men inte ett krav.
Vi söker dig som är initiativtagande, drivande och flexibel då arbetet på infektionsavdelningen kan vara mycket varierande. Du har förmåga att se varje patients behov och få dem att känna sig trygga och omhändertagna. Att vara ansvarstagande och kunna arbeta både i team och självständigt är egenskaper som krävs. Viktigt för oss är en god samarbetsförmåga, att vara lyhörd, samt en god kommunikatör. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Vi erbjuder

Fyra veckors introduktion samt schemalagd utbildningstid kontinuerligt under året. Om du tror att arbetet här kan vara något för dig, tveka inte att komma förbi och hospitera hos oss, eller skicka in din ansökan direkt!

Tillsvidareanställning, tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Ellen Gessbo Tiusanen , 018–6114315
Gruppchef Mari Alvarsdotter 018–6115610, Julia Davidsson 018–6115609

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande så tveka inte att skicka in din ansökan! 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.