Upphandlare

Sista ansökningsdag 2021-09-19
Arbetsplats Region Uppsala
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK61/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förutom Regionens egna upphandlingar också ansvarar för att på uppdrag från Varuförsörjningsnämnden genomföra upphandlingar och försörja fem regioner med förbrukningsmaterial.
Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten inom Region Uppsala!

Vårt uppdrag är att leverera tjänster med rätt innehåll, kvalité och omfattning till regionens övriga verksamheter. Inköps- och upphandlingsenheten ansvarar för att på ett resurseffektivt sätt tillhandahålla och koordinera respektive nämnd/förvaltnings behov av köpta varor och tjänster. I det arbetet kommer du att samverka med nämnder, styrelser och förvaltningar inom regionen för att säkerställa rätt krav på köpta varor och tjänster.

Enheten ansvarar för samtliga upphandlingar inom Region Uppsala, tillsammans uppgår inköpen till ca: 8 miljarder kronor per år. Upphandlingarna sker enligt gällande lagar om offentlig upphandling, LOU, LUF och LOV.

Inom enheten arbetar idag ett fyrtiotal medarbetare med kvalificerade upphandlingar inklusive viss avtalsuppföljning och inköpsadministration inom områdena varor, tjänster, byggentreprenader och vårdrelaterade tjänster.

Ditt uppdrag

Som upphandlare erbjuder vi dig ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl offentlig sektor som näringsliv. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, där du blir en central person i arbetet. Det ställer krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet. Du bidrar till utvecklings- och förbättringsarbete inom enheten. Kraven är höga, men vi utlovar ett både stimulerande och roligt arbete.

Som upphandlare medverkar du i, driver självständigt och genomför upphandlingar för Regionens verksamheter. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från framtagande av kravspecifikation, upprättande av upphandlingsdokument, avtalstecknande till förvaltning av avtal. I upphandlarrollen ingår också att vara stöd till organisationen i upphandlingsfrågor och att tillsammans med dina medarbetare på enheten utveckla upphandlingsverksamheten.

Upphandlingarna genomförs ofta i projektform i nära samverkan med verksamhetsföreträdare och med upphandlaren som projektledare. Vi arbetar idag i ett elektroniskt upphandlingsstöd, Mercell Tendsign.

Din kompetens

Vi söker dig som har utbildning inom inköp- och upphandling, juridik, ekonomi, teknik eller motsvarande och som har erfarenhet av inköp- och upphandlingsarbete inom offentlig verksamhet.

Som person har du lätt för att skapa och utveckla goda relationer. Du är kreativ, analytisk och serviceinriktad samt har en god förmåga att se och förstå helheter. Du trivs och har förmåga att arbeta med flera olika uppgifter parallellt.

För att lyckas i rollen som upphandlare är du självgående, kan självständigt prioritera och driva arbetet framåt.

Vi erbjuder

Anställningen är på heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Gruppchef Peter Sahlstedt, 018-611 26 62. 

Fackliga företrädare nås via vår växel, 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.