Chefsläkare till Akademiska Sjukhuset

Sista ansökningsdag 2021-09-26
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS768/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Akademiska sjukhuset erbjuder specialiserad och högspecialiserad vård lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Tillsammans med våra samverkanspartners följer vi patienten längs hela vårdkedjan. Vi är ett ledande universitetssjukhus i Sverige med fokus på bästa kliniska utfall för patienten. Sjukvårdens kvalitet, vårt nära samarbete med Uppsala universitet och vårt starka Life science-kluster är basen för vår internationellt konkurrenskraftiga kliniska forskning och utbildning.

Akademiska sjukhuset är både ett länsdelssjukhus, länssjukhus och universitetssjukhus. I vardagen flyter de olika rollerna ihop. På så sätt uppstår förutsättningar för den erfarenhet, kompetens och omtanke som finns här. Akademiska sjukhusets vision är att vara det ledande universitetssjukhuset som skapar störst värde för patienterna.

Ditt uppdrag

Du deltar i, utvecklar och följer upp det övergripande patientsäkerhetsarbetet och det systematiska kvalitetsarbetet vid sjukhuset. Du kommer att ha din organisatoriska hemvist på avdelningen för kvalitet och patientsäkerhet och rapportera till dess chef. Under de närmaste åren avser Akademiska Sjukhuset intensifiera sitt arbete inom kvalitet och patientsäkerhet uttryckt i sjukhusets nyligen framtagna strategi. Som chefsläkare utför du även utredningsuppdrag och andra projekt i samråd med sjukhusdirektören samt deltar i chefsläkarberedskapen. Som chefsläkare är du ofta sjukhusets talesperson mot media. Du är också rådgivare i medicinska frågor samt frågor som berör läkemedel.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens. Forskningserfarenhet är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som chef och ledare inom hälso- och sjukvårdssektorn. Du har god kunskap om och egen erfarenhet av arbete med kvalitets- och förbättringsarbete såväl som patientsäkerhetsarbete. Du har en förmåga att skapa förtroende, bygga nätverk och samverka. Vidare har du en förmåga att kommunicera på olika nivåer, både inom och utanför organisationen. Du är tydlig och har förmågan att inspirera till förändring och utveckling. Du är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och din samarbetsförmåga. Om du kan leva upp till våra kärnvärden; skicklighet, ödmjukhet och långsiktighet så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder

Heltid. Tillträde efter överenskommelse. Akademiska sjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande i kombination med en tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Chef för avdelningen för kvalitet och patientsäkerhet. Chefsläkare Johan Lugnegård 018-611 98 98                                                                                                                       
Fackliga representanter nås via växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. 
OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven. 
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.