Klinisk farmaceut inom Region Uppsala

Sista ansökningsdag 2021-09-30
Arbetsplats Klinisk farmaceut inom Region Uppsala
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS777/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Läkemedel och farmaci, med ca 80 anställda, utgör Akademiska sjukhusets sjukhusapoteksfunktion och består av enheterna Läkemedelsförsörjningen, Läkemedelsberedningen och Klinisk farmaci. På enheten Klinisk farmaci arbetar idag ca 35 kliniska farmaceuter, på Akademiska sjukhuset och lasarettet i Enköping.

Ditt uppdrag

Du kommer att vara anställd på enheten Klinisk farmaci med placering på vårdavdelning. Dina huvuduppgifter kommer att vara att genomföra läkemedelsgenomgångar samt att vara ett kompetensstöd för läkare och övrig vårdpersonal. Du kommer att arbeta för ökad patientsäkerhet, kvalitet och kostnadseffektivitet inom läkemedelsområdet – i multiprofessionella team och alltid med patienten i centrum.

Dina kvalifikationer

Krav på behörighet är att du är legitimerad apotekare alternativt receptarie med magisterexamen samt har genomgått grundläggande kurs i klinisk farmaci. Erfarenhet av kliniskt arbete eller magisterexamen i klinisk farmaci är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Du är initiativrik och har patientens bästa i fokus.

Din kompetens

Som person ser vi gärna att du tar initiativ och sätter igång aktiviteter som ger resultat. Du tar ansvar och driver dina processer på ett strukturerat sätt. Vidare ser vi att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt och strävar alltid att nå de uppsatta målen. Slutligen ser vi att du trivs med att arbeta med andra människor, är lyhörd, drivs av att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Vi erbjuder

Visstidsanställning med tillsättning 2022-01-01-2022-06-30 eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
tf. chef för klinisk farmaci Johanna Lannergård 018-617 39 29
bitr. chefsapotekare Ulrika Gillespie 018-611 16 71  

Facklig företrädare
Catherine Duarte Martins 070-6115233 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset