Hälsoekonom/analytiker

Sista ansökningsdag 2021-09-19
Arbetsplats Region Uppsala
Förvaltning Regionkontoret
Referensnummer RK62/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Avdelningen för ekonomi och styrning består av två enheter, inköp och upphandling och ekonomi och beslutsstöd. Avdelningen är en operativ och strategisk funktion som stödjer den politiska ledningen och regionledningen i frågor som rör ekonomi i bred bemärkelse.

Ditt uppdrag

Ditt huvudsaklig fokus är att inom ramen för din hälsoekonomiska inriktning ta fram hälsoekonomiska bedömningar och statistiska underlag, beräkningar och analyser samt behovs- och konsekvensbeskrivningar. Du arbetar även med att sammanställa och värdera befintliga hälsoekonomiska underlag och anpassa dem till konkreta frågor och en lokal kontext. Du analyserar insatser (behandling och prevention) och arbetssätt som rör hälsa och hälsobestämningsfaktorer och deras betydelse för patienter och hela befolkningen.

Som analytiker har du en viktig roll i processen med nyckeltal och indikatorer för analys och uppföljning tillsammans med övriga medarbetare. I dina arbetsuppgifter ingår även att delta i arbetet med olika befolkningsundersökningar och analyser inom folkhälsa/social hållbarhet. Du kommer att arbeta mot olika verksamheter och bidra med analytiskt stöd samt hälsoekonomiskt perspektiv och hälsoekonomisk expertis. Du kommer att vara direkt underställd Region Uppsalas ekonomichef.

Din kompetens

Vi söker en person med akademisk examen med vidareutbildning inom hälsoekonomi. Du ska ha vana vid att arbeta med stora dataunderlag och databaser samt ha goda kunskaper i Excel och statistiska program som exempelvis SPSS eller SAS. Du ska också ha dokumenterad erfarenhet av och god kompetens inom statistiska sammanställningar och analyser. Meriterande är tidigare arbete som hälsoekonom, analytiker eller annat likvärdigt uppdrag.

Som person är du drivande och självgående, serviceinriktad och flexibel samt har lätt att samverka med andra och kommunicera dina resultat och slutsatser. Du har god kommunikativ och pedagogisk förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en möjlighet vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner!
Välkommen till en vänlig arbetsplats mitt i Uppsala där vi skapar samhällsnytta.

Vårt ljusa fina kontor finns intill Resecentrum – att pendla hit är enkelt. För att minska smittrisken under pandemin arbetar vi på distans och genomför intervjuer digitalt. 

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vid eventuella frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Region Uppsalas ekonomichef Björn Larsson, 018-611 60 87. Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00. Saco, Vision och Vårdförbundet är företrädesvis representerade vid arbetsplatsen.

Vill du jobba med oss?

Sista ansökningsdagen för denna tjänst är 19 september men urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. 
Välkommen med din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Krav

  • Akademisk examen med vidareutbildning inom hälsoekonomi.
  • Arbetslivserfarenhet av att arbeta med stora sifferunderlag och databaser. 
  • Goda kunskaper i Excel
  • Goda kunskaper i statiska program t. ex. SPSS eller SAS 
  • God kompetens inom statistiska sammanställningar och analyser.

Meriterande

  • Tidigare arbetslivserfarenhet som hälsoekonom, analytiker eller annat likvärdigt uppdrag.

Sök jobbet

Om Regionkontoret

Om arbetsgivaren - Region Uppsala

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.