Sök jobbet som Röntgensjuksköterska i Uppsala!

Sista ansökningsdag 2021-09-26
Arbetsplats Verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS808/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På Bild- och funktionsmedicinskt centrum utförs årligen cirka 200 000 undersökningar per år och behandlingar med en lång rad modaliteter som MR, CT, konventionell röntgen, intervention, ultraljud, SPECT och PET.

Bild- och funktionsmedicinskt centrum har ca 350 anställda och verksamhet dygnet runt. Vi befinner oss i en extremt spännande period där radiologiska undersökningar efterfrågas med ett ständigt ökande behov, med hög kompetens hos våra medarbetare. Vi tar emot avancerade fall inom region Uppsala och får även förfrågningar från resterande av Sverige, då vi innehar specialkompetens samt bedriver högspecialiserad vård med inriktning radiologi.

Tycker du om utmaningar, ha varierande arbetsuppgifter och få möjlighet att växa? Det kan du få hos oss, ett specialistsjukhus och en arbetsplats där vi tror på ditt engagemang för arbete inom vården.

Ditt uppdrag

Våra röntgensjuksköterskor har en central roll på vår arbetsplats där man tillsammans med andra yrkesgrupper arbetar i team och där kommunikation och samarbete är vår grundpelare i verksamheten.

Som röntgensjuksköterska hos oss kommer din dag aldrig vara den andra lik, ena dagen utför du radiologiska undersökningar på CT med akuta patienter medan den andra dagen är du på konventionell röntgen eller genomlysning för att utföra standardundersökningar på patienter som kommer hemifrån. Oavsett vad du har för intresse eller mål så kan vi möta upp det, från att bli specialist på något till att få en bred kompetens inom radiologi.

Vi utför undersökningar och behandlingar på CT, konventionell röntgen / genomlysning. Möjlighet att arbeta med andra modaliteter kommer att finnas. Sedvanliga arbetsuppgifter för en röntgensjuksköterska förekommer på våra avdelningar.

Dina kvalifikationer

Vi söker utbildade Röntgensjuksköterskor till avdelning vår thorax- och bukavdelningen samt Msk och Barn.

Avdelningen har öppet 24/7, 365 dagar om året, vi tar emot allt från traumafall till tidsbokade patienter. Du är en trygg och stabil person som kan arbeta i en omväxlande miljö och trivs med ett högt tempo. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Dina arbetsuppgifter och den dagliga kontakten med människor ställer höga krav på att du är serviceinriktad, anpassningsbar och har god samarbetsförmåga, dessutom behöver du vara noggrann och se positivt på arbetet.

Helg- och kvällstjänstgöring kommer att ingå i schemat. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter inom akut radiologi men stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning där tillträde och omfattning sker enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas. Arbetet innebär tjänstgöring dagtid, kvällar och helger. Tillträde enligt ök.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Linus Jakobsson +46 18 611 9052, linus.jakobsson@akademiska.se
Fackliga kontaktpersoner Vårdförbundet: Sanja Cikota 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.