Överläkare blod- och tumörsjukdomar hos barn

Sista ansökningsdag 2021-09-23
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS811/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen för blod- och tumörsjukdomar hos barn är ett utav sex barnonkologiska centra i Sverige. Vi är en expanderande verksamhet och behöver fler kollegor. Du kommer att vara del i ett trivsamt och positivt arbetslag. Barnonkologin omfattar barnavdelningen och barnmottagningen för blod- och tumörsjukdomar samt en forskningsenhet. Stamcellstransplantationer ingår i verksamheten liksom omhändertagande av nationella och internationella protonstrålnings patienter.

Årligen insjuknar ca 60 barn i blodsjukdomar eller cancer i regionen. Verksamheten innefattar diagnostik, behandling och uppföljning av barn med cancer, benigna blodsjukdomar, samt andra sjukdomar som ska stamcellstransplanteras. Dessutom görs ett stort antal utredningar av barn med misstänkt cancersjukdom eller närbesläktad hematologisk diagnos. Verksamheten ansvarar för forskning, utveckling och utbildning. Ansluten till sektionen är en forskningsenhet med flera forskningskoordinatorer anställda.

Dina kvalifikationer

Du har minst 5 års erfarenhet som specialistläkare inom barnmedicin och är dessutom specialist inom blod- och tumörsjukdomar hos bar. Meriterande är också pågående forskning och undervisningserfarenhet. Du ska även ha disputerat. Du trivs att arbeta i team med andra.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid. Bakjour och beredskapstjänstgöring ingår. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Blod- och tumörsjukdomar, Josefine Palle
Facklig kontaktperson UAL: Annika Englund  018-6115858 och Fredrik Ahlsson 018-6115885

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.  

De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan. För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen.

Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.