Överläkare/biträdande överläkare till sektionen för klinisk fysiologi

Sista ansökningsdag 2021-09-23
Arbetsplats Verksamhetsområde Hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS812/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Sektionen för klinisk fysiologi ingår i verksamhetsområdet hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi. På sektionen bedrivs framför allt diagnostik inom områdena hjärta, kärl och lunga. Vi bedriver forskning inom flera områden, exempelvis hjärtultraljud och lungfysiologi och har dessutom omfattande undervisning. Vi har ett nära samarbete med kardiologer, lungmedicinare, thoraxkirurger och kärlkirurger. Vi deltar i ronder inför avgörande kliniska beslut för flera patientgrupper.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad läkare och specialist i klinisk fysiologi och eller annan relevant specialitet såsom kardiologi med minst fem års erfarenhet. Dubbelspecialist i klinisk fysiologi och kardiologi är också kvalificerad sökande. Såväl medicinskt ledningsansvar som metodansvar inom områdena hjärtultraljud respektive lungfysiologi är aktuellt varför stor vikt läggs på kompetens inom dessa områden. 

Din kompetens

Du har en bred erfarenhet av flertalet kliniskt fysiologiska metoder såsom ekokardiografi, kärlultraljud, spirometri, arbetsprov, holteranalys och ergospirometri. Du delar med dig av dina erfarenheter och lär ut dina kunskaper. Du har god ledar- och samarbetsförmåga, du är ansvarstagande och har patienten i fokus. Om du är ekojourkompetent är detta meriterande. Vi värderar högt att du har lätt för att samarbeta och har en god förmåga att kommunicera.

Vi erbjuder

Utifrån sjukhusets regler för biträdande överläkare/överläkare prövas detta och sådan tjänst erbjuds om man uppfyller dessa villkor. Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid med placering på sektionen för klinisk fysiologi, tillträde enligt överenskommelse.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Helen Wallstedt tfn 018-611 00 00 (vxl) 
Biträdande sektionschef Elisabet Lindström tfn 018-611 00 00 (vxl)

Facklig företrädare  Läkarförbundet UAL tfn 018-611 00 00 (vxl)

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven.  
De handlingar vi behöver förutom CV och personligt brev är specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.  
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.  
För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap.  8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen. 
Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/ 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.