Distriktsläkare 50%

Sista ansökningsdag 2021-10-03
Arbetsplats Rehabiliteringsmottagning postcovid
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH347/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker en distriktsläkare till den nya post-covid mottagningen!

Vi söker nu dig som vill vara med om denna unika möjlighet att tillsammans med kollegor och chefer starta upp rehabiliteringsmottagning för post-covid. Den vi söker är legitimerad läkare med specialistkompetens inom allmänmedicin och har flera års erfarenhet av arbete inom vården. Tjänsten startar enligt överenskommelse och pågår i dagsläget till årsskiftet 2022/2023. Tjänstgöringsgraden och anställningsformen (tillsvidareanställning eller tidsbegränsad anställning) bestäms utifrån vad som passar dig bäst.

Tycker du detta låter intressant är du varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Ditt uppdrag

Mottagningen är en multiprofessionell verksamhet som innefattar resurser både från Nära vård och hälsa och Akademiska sjukhuset. Verksamheten riktar sig till personer med kvarstående funktionsnedsättning efter bekräftad eller misstänkt covid där ordinarie vårdcentralsresurser bedöms otillräckliga. Verksamheten håller på att byggas upp vilket innebär att arbetsuppgifterna kan komma att ändras. Teamet kommer bestå utav läkare, psykolog, fysioterapeut, arbetsterapeut och medicinsk sekreterare. 

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens inom allmänmedicin och som tycker att det låter spännande att få vara med och bygga upp samt utveckla verksamheten. Det är meriterande om du under pandemin har arbetat med patienter som har upplevt besvär relaterat till covid. Det krävs god kännedom om teamarbete och förutsättningar för att skapa aktiv patientmedverkan. Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du tycker om att tänka nytt och omsätter gärna nya idéer i praktiken. Du har en god pedagogisk förmåga och kan lätt skapa kontakt med både patienter och kollegor. 

Vår verksamhet

Mottagningen tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa och kommer ha sina lokaler på den centrala vårdcentralen Samariterhemmet. Samariterhemmets vårdcentral ligger mitt i centrala Uppsala, ett stenkast från Resecentrum. Vårdcentralen är en stor verksamhet med drygt 14 000 listade patienter. Tillsammans är vi drygt 80 medarbetare och alla yrkesområden inom vårdcentralens uppdrag finns representerade. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om tjänsten och verksamheten är du välkommen att kontakta Gruppchef Pierre Nyvelius, pierre.nyvelius@regionuppsala.se. 

Fackliga företrädare nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1650 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.