Avdelningschef 50% till äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet

Sista ansökningsdag 2021-09-26
Arbetsplats Verksamhetsområde Psykiatri, sektion psykosvård och rättspsykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS815/2021
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi söker nu avdelningschef 50% till Äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet, sektion Psykosvård och Rättspsykiatrisk vård. Äldrepsykiatriska öppenvårdsteamet har ett länsövergripande uppdrag varför körkort krävs för tjänsten. Tjänsten omfattar även 50% klinisk tjänstgöring på mottagningen, vi söker dig som är specialistsjuksköterska i grundprofessionen. Mottagningen är lokaliserad på Akademiska sjukhusets kärnområde, Ingång 10 (Psykiatrins hus) med gångavstånd till resecentrum.

Ditt uppdrag

Som avdelningschef är du direkt underställd sektionschefen och ingår i sektionens ledningsgrupp. Du har ansvar för arbetsmiljö, verksamhet och ekonomi, vilket innebär att du har ansvar för att leda, följa upp och utveckla verksamheten. Du ger medarbetarna tillgång till daglig direkt eller indirekt ledning samt genomför medarbetar- och lönesamtal. Som avdelningschef har du ett nära samarbete med sektionschef och övriga avdelningschefer samt medicinskt ledningsansvarig läkare. Du samarbetar nära med sektionens övriga  öppenvård samt heldygnsvård för att säkerställa jämlik och god vård med en effektiv resursfördelning.

Dina kvalifikationer

Du har för verksamheten lämplig akademisk utbildning, gärna några års erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du har erfarenhet av äldrepsykiatrisk specialistpsykiatri samt att du har goda kunskaper om samarbete med övriga vårdgrannar.

Din kompetens

Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och du skapar delaktighet och engagemang på arbetsplatsen. Du är tydlig i ditt ledarskap och därutöver både lyhörd och drivande. Du tar ansvar för personal, ekonomi och verksamhetsfrågor och trivs med att leda team. Du är öppen för nya arbetssätt och dina beslut är väl förankrade i verksamheten. Vid tillsättningen kommer stor hänsyn att tas till personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett treårigt förordnande (med möjlighet till förlängning) som avdelningschef, kombinerat med en tillsvidareanställning inom din profession. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Inför tillsättning tas utdrag ur Misstanke- och belastningsregistret. 

Vill du veta mer?

Sektionschef Tarja-Leena Kirvesniemi, tel. 018-611 23 63.


Kontakta gärna även våra fackliga ombud:
Åsa Erkers Schutz, 018-611 23 58, Vårdförbundet
Ann-Sofie Hansson Pourtaheri, , 018- 611 23 81, SACO/Psykologförbundet
Madeleine Berg Tashakori Ghareshshiran,  018-611 10 87, Kommunal

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.